Kathxitiki (2)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδρομή που οργάνωσε το κατηχητικό σχολείο του ενορίας του Αγίου Νικολάου Πύλης, το Σάββατο 18 Μαΐου 2019.

Πρώτα επισκεφθήκαμε την Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, όπου έγινε η σχετική ξενάγηση από μοναχή της μονής. Μάθαμε για την εξέλιξη του μοναστηριού  από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Προσκυνήσαμε την φυλασσόμενη εκεί κάρα του Αγίου Χαραλάμπους και ξεναγηθήκαμε στους υπόλοιπους χώρους της μονής. Τέλος  απολαύσαμε  τη μοναδική θέα από το μπαλκόνι της.

Στη συνέχεια πήγαμε στην Ι.Μ. Ρουσάνου που ο ναός της είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση Του Σωτήρος και τιμά και την Αγία Βαρβάρα.

Συνέχεια είχε η επίσκεψη στο μουσείο ψηφιακής απεικόνισης της ιστορίας των Μετεώρων στην πόλη της Καλαμπάκας, όπου  αποκόμισαν μια μοναδική εμπειρία παιδιά και γονείς.

Τελική στάση ήταν η Ι.Μ. Βυτουμά που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση Της Θεοτόκου και είναι χτισμένη στους πρόποδες του Κόζιακα. Εκεί δεχτήκαμε τη φιλοξενία από τις μοναχές τής μονής και προσκυνήσαμε τους ιερούς ναούς.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη των κατηχητικών σχολείων  της ενορίας μας για το σχολικό έτος 2018 – 2019 και με την ευλογία και παρουσία του Ιερέα της Πύλης Πρωτοπρεσβύτερου κ. Δημητρίου Κατσαρού δόθηκε ραντεβού για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Kathxitiki (1)

Kathxitiki (3)

Kathxitiki (4)

Kathxitiki (5)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

ΑΣΕΠ: Δύο νέοι διαγωνισμοί για μόνιμους – Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Πάνω από 870 μόνιμες προσλήψεις ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ με σύστημα μοριοδότησης Δύο νέους διαγω…