Αρχική copy

Sakis Του Σάκη Γιώτα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης ανταποκρινόμενος στο ρόλο του & τους υψηλούς στόχους που θέτει, διοργάνωσε χθες στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, την μουσική παράσταση «Αλησμονώ και χαίρομαι, θυμιούμαι και δακρύζω».

Η παράσταση είχε ως θέμα τις αναμνήσεις από τα «πάθη» των κατοίκων της περιοχής, κατά την περίοδο 1940-1949, μία περίοδος όπου την Ελλάδα ρήμαξαν ο ελληνοιταλικός & ελληνογερμανικός πόλεμος, καθώς και ο εμφύλιος.

Όλα αυτά κατάφεραν να συνδεθούν με τραγούδια, θρήνους, αλλά & ύμνους με τα «Πάθη» του Χριστού. Σε αυτό βοήθησε η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, την οποία συνόδευσε το μουσικό σχήμα «Χόες Νηφάλιες».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης «Τρίκκη & Σταγών» κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Πανάγο για την πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου, που έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους να απολαύσουν τα ήθη & έθιμα του τόπου τους, μέσα από μια επίπονη & εξαίρετη δουλειά.

Από πλευράς Δήμου παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Κρούπης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άρης Τζάνης, η δημοτική σύμβουλος κα Ρούλα Οικονόμου, η πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κα  Μαρίνα Πανάγου, καθώς κι ο Δ/ντής του Γυμνασίου Πύλης κ. Βασίλης Πανάγος.

Στο σημείο αυτό θα ήταν σκόπιμο να αναφέρουμε & τα ονόματα των συμμετεχόντων στην χορωδία του Συλλόγου.

Μαίρη Δρόσου, Κική Ντούβλη,Τασία Σχορτσιανίτη, Ελένη Αποστόλου, Ανθούλα Χασιώτη, Βούλα Αποστόλου, Ελένη Σκριμπώνη, Δήμητρα Γκανά, Νάσια Κρανιά, Μαρίνα Κρανιά, Χριστίνα Νικολάου, Ρένα Τζουβάρα, Ρίτσα Καραταϊρη, Σίσσυ Λαζαρίδου, Αρετή Χαντζιάρα, Μόνικα Τζάνη, Λίτσα Παλλαντζά, Ελένη Οικονόμου & Δήμητρα Τέγου.

15 copy

3 copy

2 copy

12 copy

11 copy

10 copy

8 copy

6 copy

1 copy

5 copy

4 copy

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…