Pasiva Arxi

Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησε ο ΠΑΣΥΒΑ Τρικάλων στα χωριά της Β.Ηπείρου. Βασικός προορισμός ήταν το Ύψωμα 731, μια εθνική και ηθική υποχρέωση αλλά ιερό καθήκον στη μνήμη των ηρώων του έπους του 1940.

Ρίγη συγκίνησης πλημμύρισε τις ψυχές των προσκυνητών ο λόγος του Ταξχου ε.α. Ξηρού Ιωάννη. Στην Κλεισούρα, στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου φυλάσσονται τα οστεοφυλάκια των ηρώων και στο στρατιωτικό νεκροταφείο στους Βουλιαράτες τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου.

Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα χωριά της Δερόπολης και του Βούρκου και να επισκεφθούν το Τεπελένι, την πατρίδα του Αλή Πασά, το Φίερι, την Αυλώνα, τη Χιμάρα και τους Αγίους Σαράντα. Στο Κολικόντασι το γκρούπ επισκέφθηκε και προσκύνησε στο μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπου υπάρχει το κενοτάφιο του Αγίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη των εκδρομέων στα Σχολεία: της Δερβιτσάνης, στο 9χρονο Σχολείο «ΟΜΗΡΟΣ» στη Χιμάρα και στο Σχολείο των Αγίων Σαράντα, όπου παρέδωσαν το συγκεντρωθέν από φορείς , σωματεία και ιδιώτες, εκπαιδευτικό υλικό και γραφική ύλη.

Η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού με τα Ελληνιστικά, Ρωμαϊκά και Βυζαντινά μνημεία άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Pasiva 1

Ομιλία Ταξχου ε.α Ξηρού Ιωάννη στο Ύψωμα 731

Pasiva 2

Κατάθεση στεφάνου στο Ύψωμα 731

Pasiva 3

Κατάθεση στεφάνου στους Βουλιαράτες

Pasiva 4

Δημοτικό Σχολείο Δερβιτσάνης

Pasiva 5

Δημοτικό Σχολείο Χιμάρας

Pasiva 6

Κολικόντασι .Τάφος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…