Kat Pap (1)

Η Βουλευτής Τρικάλων (ΝΔ) κ. Κατερίνα Παπακώστα εξασφάλισε τον εξοπλισμό του Τομέα ΕΚΑΒ Καλαμπάκας, με ένα σύγχρονο ασθενοφόρο όχημα, 4Χ4, πετρελαιοκίνητο, έπειτα από δωρεά της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και την εγκατάσταση ενός οικίσκου δειγματοληψιών (ISOBOX), για ανίχνευση COVID – 19, με την υποστήριξη της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

Η κ. Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε:

«Έπειτα από άοκνες προσπάθειες δέκα  ετών και ως αποτέλεσμα της επίσκεψης που πραγματοποίησα την 1η Οκτωβρίου 2020, στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου, για το συγκεκριμένο θέμα, επιλύθηκε σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2020, το χρόνιο πρόβλημα της απορρόφησης από το ΕΚΑΒ, του κονδυλίου της δωρεάς του ποσού των 70.000,00 ΕΥΡΩ, που κατατέθηκε στο λογαριασμό του ΕΚΑΒ από την Ι. Μ. Βαρλαάμ, στις 17-02-2010, για την αγορά ενός ασθενοφόρου οχήματος 4Χ4, πετρελαιοκίνητου, για τις ανάγκες του Τομέα ΕΚΑΒ Καλαμπάκας.

Η έγκριση της προμήθειας ασθενοφόρου, έπειτα από τη δωρεά της Ι. Μ. Βαρλαάμ έλαβε χώρα δυνάμει της υπ’ αριθ,. 30/27-10-2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ Λάρισας και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ……

Παράλληλα και αναφορικά με το κρίσιμο μέτωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα 17 Νοεμβρίου 2020, η τοποθέτηση οικίσκου δειγματοληψιών (ISOBOX), για ανίχνευση COVID – 19, στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο Τσιατά για την εξασφάλιση του ποσού της δωρεάς για την αγορά ενός σύγχρονου ασθενοφόρου οχήματος, 4Χ4, πετρελαιοκίνητο, για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Τομέα ΕΚΑΒ Καλαμπάκας και για την ανάληψη της πρωτοβουλίας να εξασφαλίσει τη δωρεά ενός οικίσκου δειγματοληψιών (ISOBOX), για ανίχνευση COVID – 19, στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

Παράλληλα, οφείλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ θερμά τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου για την άμεση ανταπόκριση στην προώθηση και υλοποίηση του αιτήματος της αγοράς του σύγχρονου ασθενοφόρου οχήματος και τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Ηλία Τσιαούση, για την άμεση ανταπόκριση στην έγκριση και υλοποίηση της δωρεάς του οικίσκου δειγματοληψιών (ISOBOX).

Αποτελεί αδήριτη υποχρέωση και προσωπική μου ευθύνη, η εξασφάλιση και υλοποίηση πράξεων συνεισφοράς και αλληλεγγύης, από όλους τους φορείς, προκειμένου να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Τρικάλων, με σκοπό την ενίσχυση, με σύγχρονο εξοπλισμό, των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους, συμβάλλοντας στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και εγρήγορση όλου του προσωπικού, το οποίο ευρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και ιδίως, στην πρόληψη, άμεση διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου, κάνοντας πράξη, με τον τρόπο αυτό, το πνεύμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης, που αποτελούν εκφάνσεις της αρχής της δημοκρατίας και τιμώντας, κατά τη σημερινή ημέρα μνήμης, τους αγώνες του λαού μας για ελευθέρια, δημοκρατία και δικαιοσύνη.»

Kat Pap (2)

Kat Pap (3)

Kat Pap (4)

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Δήλωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, για τη μεγάλη του εκλογική νίκη

  Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες του Δήμου Πύλης, που τ…