720_732337_a2d26d518b-92ab524739d43d2c

Αυξάνει και μάλιστα θεαματικά την παρουσία της στην Μεσογειο, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων “IRINI” (ΕΙΡΗΝΗ) και UNIFIL, η Ελλάδα με την αποστολή δύο φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Έτσι, μετά την επάνοδο στα καθήκοντα της Φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» στην IRINI σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr θα συμμετέχει και η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» στην επιχείρηση UNIFIL στην Ανατολική Μεσόγειο, που πριν λίγες ημέρες συμμετείχε σε άσκηση επιχείρησης διάσωσης με δυνάμεις της Κύπρου.

Πλέον, η Ελλάδα, με την συμμετοχή στις επιχειρήσεις IRINI και UNIFIL με δύο φρεγάτες στέλνει μήνυμα κυρίως προς την Τουρκία ότι δεν πρόκειται να την αφήσει να συνεχίσει να αυθαιρετεί στην Μεσόγειο, λειτουργώντας ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας ενώ ταυτόχρονα ταρακουνά την Ευρώπη ότι πρέπει να αγκαλιάσει την επιχείρηση IRINI άμεσα.

Την επιχείρηση «Ειρήνη» οργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από την απόφαση του ΟΗΕ με την συμμετοχή 20 χωρών για την τήρηση του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Γερμανία έκανε γνωστό ότι θα στείλει την επόμενη εβδομάδα την φρεγάτα «Αμβούργο» με 250 πεζοναύτες. Οι φωτογραφίες της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ, από επιχείρηση του πρόσφατου παρελθόντος στην ανοιχτή θάλασσα της Μεσογείου.

Πηγή: enikos.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή πάλη: Ο προπονητής μας… ο δάσκαλός μας

Προπονητής: αυτός που προετοιμάζει συστηματικά αθλητή.  Δάσκαλος: αυτός που καθοδηγεί και …