ds (5)

Με «βροχή» ερωτημάτων και σε ήπιο κλίμα, διεξήχθη το χθεσινό Δ.Σ. του Δήμου Πύλης, που αν και με ελάχιστα θέματα, η διαδικασία κράτησε τρεισήμισι ώρες.

Κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος  Πύλης κ. Κ. Μαράβας, αναφέρθηκε στην αναστάτωση που προκάλεσε η φημολογία των τελευταίων ημερών περί εισροής προσφύγων σε Τ.Κ. του Δήμου, τονίζοντας πως σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος δεν εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς αυτό δεν αφορά στην δημιουργία κάποιου Hot Spot, παρά είναι πρωτοβουλία ιδιωτών στην πρόσκληση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη και απευθύνεται στους ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων κτλ. Θέση με την οποία συμφώνησε και ο επικεφαλής της Αξ/κής αντιπολίτευσης κ. Θ. Χήρας.

Κατόπιν ακολούθησε η διαδικασία των ερωτημάτων από τους δημ. συμβούλους της αντιπολίτευσης προς το Προεδρείο, που και αυτή την φορά ήταν αρκετά, με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να τοποθετούνται επ’ αυτών. (Για τα ερωτήματα και τις απαντήσεις βλ. σχετικό βίντεο).

Κατά το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης προβλέπετο η εκλογή εκπροσώπων του Δήμου στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τρεις συνολικά αντιπροσώπους, όπου μετά την μυστική ψηφοφορία αυτοί που θα αντιπροσωπεύσουν τον Δήμο Πύλης είναι ο Δήμαρχος(απευθείας συμμετοχή) με τον κ. Κ. Ούτρα να τον συνοδεύει, καθώς εξελέγη πρώτος από την παράταξή του με 15 ψήφους και αναπληρωματικό τον κ. Σωτ. Αγγέλη με 8 ψήφους.

Από πλευράς αντιπολίτευσης εξελέγη από την παράταξη «Πύλης Όραμα» ο τρίτος εκπρόσωπος που είναι ο κ. Γιάννης Κουτσονάσιος με κλήρωση, αφού ισοψήφησε με τον επικεφαλής κ. Θ. Χήρα.

Για την ιστορία όσον αφορά στις ψήφους που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι της «Πύλη Αξιών», είναι: Βαλ. Τσιούτσιας 6, Δ. Μάντζιος 1, Π. Τσόλας 1 και οι της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Καλύβας 2 και  Αθ. Κράβαρης 2.

Και εδώ να πούμε πως αναπλήρωση εκπροσώπου γίνεται μόνο στην περίπτωση παραίτησής του.

Τα θέματα 2 και 3 της ημερήσια διάταξης αφορούσαν την τροποποίηση του καταστατικού της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου με την επωνυμία «ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ» και τον ορισμό μελών Δ.Σ. αντίστοιχα, τα οποία πέρασαν με πλειοψηφία. Η δικηγόρος κα Δώρα Ντέλη κλήθηκε από το προεδρείο για λεπτομερή ανάλυση της αναγκαιότητας των λόγων που επιβάλλουν την τροποποίησή του, ώστε αυτό να είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις σημερινές κείμενες διατάξεις.

Αφορμή γι’ αυτό ο Ν. 4548 που αλλάζει όλες τις Α.Ε. στην Ελλάδα, θέτοντας διάταξη ότι μέχρι στις 31/12/2019, θα πρέπει όλες οι ΑΕ οποιασδήποτε μορφής, να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους στα πλαίσια αυτού του Νόμου.

Έτσι συνοψίζοντας οι πιο βασικές αλλαγές που φέρνει η τροποποίηση του καταστατικού είναι 1)Αναφορικά με τη σύνθεση του Δ.Σ. της επιχείρησης, που από 11μελές, τώρα γίνεται 9μελές και επιλέγεται η ποσόστωση η οποία δίνει τα 3/5 στον κυρίαρχο συνδυασμό & τα 2/5 στην αντιπολίτευση συνολικά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο κυρίαρχος συνδυασμός εκλέγει 6 μέλη, τα δύο αιρετοί, ενώ η αντιπολίτευση 3 μέλη εκ των οποίων το ένα αιρετός. Τα υπόλοιπα δημότες.

Οι αιρετοί που θα συμμετέχουν λοιπόν στη νέα σύνθεση της Εταιρείας από την παράταξη «Πρώτα ο άνθρωπος» είναι οι κ.κ. Κ. Ούτρας και Σωτ. Χατζής, ενώ από την αντιπολίτευση ο κ. Ευάγγ. Κουτής.

2)Η χρήση οπτικοακουστικών μέσων στη Γενική Συνέλευση και στο Δ.Σ., και…

3)Μείωση της γραφειοκρατίας σε διαδικαστικά θέματα.

Σχετικά με το 4ο θέμα, που αφορούσε στον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου στο ΚΕΝΑΚΑΠ, το οποίο κι αυτό πέρασε με πλειοψηφία, οι εκπρόσωποι που επιλέχθηκαν είναι οι κ.κ. Κ. Μαράβας, Μάκης Παπαγεωργίου και Θ.Π. Χήρας.

Στο 5ο θέμα ομόφωνα αποφασίστηκε η μείωση σε ποσοστό 50% των δημοτικών φόρων & τελών για άτομα με αναπηρίες, με ποσοστό ίσο & μεγαλύτερο του 80% χωρίς κριτήρια, ενώ έγινε λόγος σε αυτό να προστεθούν κάποια στιγμή κι άλλες αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Ομόφωνα το 7ο θέμα, ενώ αναβολή πήρε το 6ο.

ds (2)

ds (3)

ds (4)

ds (7)

ds (8)

ds (1)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…