Polyneri Arxiki (1)

Αρκετός ο κόσμος που παραβρέθηκε, παρακολούθησε & συμμετείχε στις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις της Τ. Κ. Πολυνερίου του Δ. Πύλης.

Συγκεκριμένα για φέτος οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χθες Κυριακή το μεσημέρι, ανήμερα των Απόκρεων, με κατοίκους & επισκέπτες να δίνουν το ραντεβού τους στην πλατεία του χωριού, όπου «απόκρεψαν» όλοι μαζί, ψήνοντας κεμπάμπ, λουκάνικα & αρνί, ενώ το βράδυ & πάλι στον χώρο της πλατείας, αναβίωσε το έθιμο της καύσης του «Πουρνο-Καρνάβαλου» & όλοι μαζί τριγύρω έκαναν τις ευχές τους, όπως προστάζει το έθιμο, για να ακολουθήσει χορός & τραγούδι μέχρι αργά.

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα & στις 11:00πμ. το πρόγραμμα αρχικά περιελάμβανε το πέταγμα του χαρταετού στη θέση «Γκορτζιά»(χιονισμένη) σε υψόμετρο 1200 μέτρων, με τον χαρταετό να ξεπερνάει την κορυφή του Αι-Λια.

Ακολούθως το μεσημέρι & στην πλατεία του χωριού, έλαβε χώρα γεύμα που περιελάμβανε κάθε είδους Σαρακοστιανό, με επίκεντρο βεβαίως την πατροπαρόδοτη φασολάδα.

Τα εδέσματα για φέτος ήταν προσφορά φίλων επισκεπτών του χωριού & ενός Πολυνερίτη.

Με το πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, ευχόμενος τα «Χρόνια Πολλά» & «Καλή Σαρακοστή» & του χρόνου όλοι μαζί & πάλι στο Πολυνέρι να περάσουν αξέχαστες αποκριάτικες μέρες!

Polyneri Arxiki (2) Polyneri Arxiki (3) Polyneri Arxiki (4) Polyneri Arxiki (5) Polyneri Arxiki (6) Polyneri Arxiki (7) Polyneri Arxiki (8) Polyneri Arxiki (9) Polyneri Arxiki (10)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…