Arxiki

Τηλεοπτικό συνεργείο του open με την ρεπόρτερ κα Αλεξάνδρα Πέππα, βρέθηκε στην Πιαλεία χθες Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο γυρισμάτων για την εκπομπή της πρωινής ζώνης του καναλιού, «Τώρα ό,τι συμβαίνει», της Φαίης Μαυραγάννη.

Η όλη εκδήλωση έλαβε χώρα στον προαύλειο χώρο του Ι. Ναού του Αγ. Γεωργίου, όπου ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «ΧΟΤ», υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου το κ. Παν. Μάνου, παρουσίασε μια σειρά από παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας, με τους χορευτές ντυμένους με παραδοσιακές Καραγκούνικες στολές, που όσον αφορά στις γυναίκες διακρίνεται στην «καλυβιώτικη» με χαρακτηριστικό τον μπλε σαγιά & μια δεύτερη που συναντάται στα υπόλοιπα Καραγκουνοχώρια του Νομού.

Η εκπομπή εστίασε στην προβολή εκφάνσεων του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής τού σήμερα & τού χθες, με τους αφηγητές – κατοίκους του χωριού, να δίνουν στοιχεία για τον κοινωνικό βίο, τον υλικό βίο & την λαϊκή δημιουργία, με τους δύο Συλλόγους του χωριού, τον Σύλλογο Γυναικών & τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Φίλοι του Μουσείου», να έχουν ετοιμάσει & παρουσιάσει για τον λόγο αυτό μια σειρά παραδοσιακών ντόπιων εδεσμάτων με έμφαση στις πίτες (ξείσκεπη, γαλατόπιτα, δύο είδη πλαστού, χορτόπιτα, κολοκυθόπιτα, τυρόπιτα), λουκάνικα τοπικής συνταγής & παρασκευής, όλα συνοδευόμενα από ντόπιο τσίπουρο & κρασί.

Την τιμητική τους βέβαια είχαν & τα βότανα που φύονται στην περιοχή του Κόζιακα στην Πιαλεία, όπως η ρίγανη, το φασκόμηλο, η φιλιοράμφθη, το μπιτούνι & το χαμομήλι.

Τον Δήμο Πύλης εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα Χαρά Καλιώρα, την Τ.Κ. Πιαλείας ο πρόεδρος κ. Κ. Πατσιούρας, ενώ παρόντες ήταν & οι πρόεδροι των Συλλόγων κα Φανή Υφαντή & Χριστίνα Ζορμπά. Τον Ορειβατικό Σύλλογο Πιαλείας εκπροσώπησε ο Αντ/δρος αυτού κ. Κ. Κανδύλης.

(βίντεο/φωτό:Sa-Kal)

Open Pialeia (1)

Open Pialeia (2)

Open Pialeia (3)

Open Pialeia (4)

Open Pialeia (5)

Open Pialeia (6)

Open Pialeia (7)

Open Pialeia (8)

Open Pialeia (9)

Open Pialeia (10)

Open Pialeia (11)

Open Pialeia (12)

Open Pialeia (14)

Open Pialeia (15)

Open Pialeia (16)

Open Pialeia (17)

Open Pialeia (18)

Open Pialeia (19)

Open Pialeia (20)

Open Pialeia (21)

Open Pialeia (22)

Open Pialeia (23)

Open Pialeia (24)

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…