KOudounas Arxiki

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δύο βιβλίων του συντοπίτη μας Συγγραφέα – Ακαδημαϊκού κ. Χάρη Κουδούνα, χθες το το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, με τίτλο το 1ο:»Η Πύλη της Σοφίας» & το 2ο «Το Αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς».

Για τα βιβλία μίλησαν ο κ. Βασίλης Πανάγος, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας, ο κ. Χριστόφορος Τριάντης, Φιλόλογος – Θεολόγος, η κα. Κωνσταντίνα Μπέκου, Γεωπόνος/Προϊσταμένη στο τμήμα προγραμματισμού του Δήμου Πύλης, αλλά & ο εκδότης κ. Κ. Φυλάτος.

Τον συντονισμό της όλης παρουσίασης, είχε ο κ. Βασίλης Αλεξίου, δημοσιογράφος.

Κώστας Μαράβας, Δήμαρχος Πύλης:«Αισθάνομαι τυχερός, που ενώ ζεις & δραστηριοποιείσαι στην Ιταλία, δεν ξέχασες ποτέ την Πύλη. Το δείχνουν τα βιβλία σου, το δείχνουν τα οράματά σου. Μαζί σου κάναμε το ταξίδι στο Λορέτο:Πύλη-‘Αρτα-Λορέτο. Σαν Δήμος είμαστε υπερήφανοι για σένα. Στηρίξαμε & θα στηρίζουμε τις σκέψεις σου & το μονοπάτι που ανοίξαμε θα το κάνουμε πιο μεγάλο, περπατώντας το όλοι μαζί. Συγχαίρω τις εκδόσεις ‘Φυλάτος’ & εύχομαι καλό δρόμο στο βιβλίο σου».

Χάρης Κουδούνας, Συγγραφέας/Ακαδημαϊκός:«Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην γενέτειρα της μητέρας μου, την Πύλη, για την παρουσίαση των βιβλίων μου, ύστερα & από την Θεσ/λικη, Αθήνα & Πτολεμαϊδα. Είμαι βαθιά συγκινημένος, γιατί το να κάνεις μία έρευνα, το να γράφεις ένα βιβλίο, το να γνωρίζεις ανθρώπους εδώ της πόλης & γενικότερα της περιοχής & να έρχεσαι από την Ιταλία να τους ξαναβλέπεις, παρουσιάζοντας τα βιβλία μου σε μια πόλη που την έχω βαθιά μέσα μου, είναι κάτι το ανεπανάληπτα θαυμαστό.

Μέσω της συγγραφής των βιβλίων μου, θέλησα να φέρω εις πέρας ένα όραμα…Να βρω πραγματικά το κλειδί…Το κλειδί το οποίο θα φέρνει όχι μόνο μέσα μου την αλήθεια, ώστε να βρω το φως της σοφίας & της αγάπης, αλλά να δώσω πραγματικά ένα κλειδί στον αναγνώστη, ώστε αυτός να γίνει ο περιπατητής της αυτογνωσίας».

Με το πέρας της παρουσίασης από τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα, απονεμήθηκε στον συγγραφέα τιμητική πλακέτα ως ενθύμιον της χθεσινής εκδήλωσης, ενώ από πλευράς του κου Χ. Κουδούνα παρεδόθη στον Δήμαρχο & στον Δ. Πύλης ένα σημαντικότατο δώρο, ένα γνήσιο αντίγραφο χρυσόβουλου, χρονολογημένο στα 1308 του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β’ του Παλαιολόγου, που αφορά στην φορολογική ελάφρυνση από πλευράς αυτοκράτορα στους κατοίκους της Ανκόνας, για την είσοδό τους στο λιμάνι του Βυζαντίου.

Το συγκεκριμένο «δώρο» – Χρυσόβουλο, που είναι γραμμένο στα ελληνικά, αποτελεί πραγματικό κειμήλιο για τον Δήμο Πύλης, καθώς έχουν εκδοθεί μόνον 16 αυθεντικά αντίγραφα, θεωρημένα από το Υπ. Πολιτισμού της Ιταλίας & το κρατικό αρχείο της Ανκόνας & το κυριότερο το συγκεκριμένο αυθεντικό αντίγραφο του Χρυσόβουλου δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα, με τον Δήμο Πύλης να έχει την κυριότητα αυτού, έχοντας την μεγάλη τιμή να το φιλοξενήσει στο «Μουσείο της Πύλης», όταν αυτό ανοίξει τις Πύλες του.

Στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν & τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θαν. Κωστάκης, Γ. Τζιορτζιώτης, οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Κ. Κρούπης, Σταύρος Ζιάκας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρ. Νάκος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας, ο πρόεδρος του Ε.Σ. Τρικάλων κ. Χρ. Μπλουγούρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Σάκης Παπαδόπουλος & ο βουλευτής της Ν.Δ. Τρικάλων κ. Κ. Σκρέκας.

 

DSC01953

DSC01954

DSC01957

DSC01958

DSC01959

DSC01961

DSC01962

DSC01963

DSC01964

DSC01966

DSC01967

DSC01968

DSC01971

DSC01972

DSC01974

DSC01976

DSC01977

DSC01979

 

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων vs οφειλών- Διαγραφή δανείου 5.953,00€

Πληθαίνουν οι υποθέσεις μεταβίβασης τραπεζικών οφειλών κατόπιν αποδοχής κληρονομιάς εν αγν…