Arxiki

Ο ΕΛΓΑ – Υποκατάστημα Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Πύλης Ν.Τρικάλων διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα σχετικά

με το Υπομέτρο 5.1 του ΠΑΑ 2014-2020 με θέμα:

«Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Εγκαταστάσεις Αντιχαλαζικών Διχτυών)…

η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δημοσιοποίησης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το Υπομέτρο 5.1  «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων», συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον αρκετών καλλιεργητών του Δ. Πύλης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 25-05-2018 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δημοτικού Καταστήματος Λυγαριάς του πρώην Δ. Γόμφων & επί του θέματος τοποθετήθηκαν ο κ. Μιχ. Λιούτας, Γεωπόνος/Δντής τουΕΛΓΑ Λάρισας, η κα Χριστίνα Τσιλούλη, Γεωπόνος/Υπ/νη του ΕΛΓΑ στο Ν. Τρικάλων & ως κεντρικός εισηγητής ο κ. Κώστας Τσιάμπας, Γεωπόνος.

Οι ομιλητές κατά τις τοποθετήσεις τους ανέλυσαν διεξοδικά το καθεστώς που εφαρμόζεται για τα συστήματα ενεργητικής προστασίας, στις περιοχές της επικράτειας και στις καλλιέργειες που ορίζονται στις επόμενες περιπτώσεις:

α) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες εσπεριδοειδών,

β) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αμπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αμιγής.

γ) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.

δ) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι και τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.

Να σημειώσουμε πως στόχος του Μέτρου είναι να προστατεύσει τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή μέσω της παροχής δημόσιας οικονομικής στήριξης (ενίσχυσης) για την υλοποίηση επενδύσεων ενεργητικής προστασίας. Με αυτό τον τρόπο δύνανται οι αγρότες  να διατηρήσουν τα επίπεδα ποιότητας και εμπορευσιμότητας των προϊόντων τους και συνεπώς τη θέση τους στην αγορά.

Η όλη εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα της Π.Ε. Τρικάλων.

Elga (1)

Elga (2)

Elga (4)

Elga (5)

Elga (6)

Elga (7)

Elga (9)

 

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Στα σύνορα με Τουρκία εστίες ευλογιάς αιγοπροβάτων, σε επιφυλακή η χώρα μας

Έχουμε επιβεβαίωση εστιών ευλογιάς προβάτων και αιγών στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα της χ…