varsovia (2)

Αισιόδοξα μηνύματα από την Πολωνία για τον τουρισμό στη Θεσσαλία

 Στη μεγάλη Έκθεση για την Ελλάδα Grecka Panorama 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο PGE Narodowy στη Βαρσοβία, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2018, συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικό της περίπτερο. Η GRECKA PANORAMA ήταν μία έκθεση γιορτής για την Ελλάδα, τον τουρισμό, την γαστρονομία και τον πολιτισμό της, που διοργανώνεται κάθε έτος στην Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σταθερή προσήλωση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018, έδωσε θετική ώθηση στη τουριστική δραστηριότητα της Θεσσαλίας, στηρίζοντας έναν από τους βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής προσπάθειας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας.

Πρόκειται για τη μοναδική αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα, που διοργανώνεται από το 2015 και υποδέχεται περισσότερους από 8.350 Πολωνούς επισκέπτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν αποκλειστικά για την Ελλάδα και να κλείσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από τους επαγγελματικούς τουριστικούς φορείς της Πολωνίας, η Ελλάδα για το 2018 ήταν ξανά ο κυρίαρχος προορισμός για την πολωνική αγορά, με μερίδιο αγοράς άνω του 31% και συνολική αύξηση 8%, ενώ την περίοδο Μαΐου – Αυγούστου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, η αύξηση ξεπέρασε το 19%.

Η έκθεση GREKCA PANORAMA τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Βαρσοβία, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της fedΗΑΤΤΑ, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας (PZOT), του Επιμελητηρίου Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας (PIT) και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας “ΕΡΜΗΣ».

Παράλληλα με την έκθεση τουρισμού φέτος, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε και το 3ο GREEK FOOD SHOW για τον κλάδο Τροφίμων & Ποτών στην Πολωνία, με τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β, με θέμα τα ελληνικά προϊόντα και την πλούσια ελληνική γαστρονομική παράδοση, ενώ η ημέρα των επαγγελματιών ήταν η Παρασκευή 30.11.2018, όπου οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο POLONIA PALACE της Βαρσοβίας, με την πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου και Forum για την Πολωνική ταξιδιωτική αγορά. Παρουσιάστηκαν ελληνικά προϊόντα από εισαγωγείς, διανομείς και παραγωγούς ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων.

Στόχος της έκθεσης ήταν η αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής γαστρονομίας, η ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Πολωνίας, η διερεύνηση των δυνατοτήτων  συνεργασίας με την αγορά της Πολωνίας και η πραγματοποίηση επιχειρηματικών συναντήσεων με τις κατάλληλες Πολωνικές  επιχειρήσεις, με σκοπό την έναρξη συνεργασίας αλλά και την διατήρηση και διεύρυνση σχέσεων για τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες.

Περαιτέρω έγινε ενημέρωση για τις συνθήκες της αγοράς και τις καταναλωτικές προτιμήσεις, καθώς και τη δημιουργία «Βιωματικής» εμπειρίας για τους επισκέπτες της έκθεσης, μέσα από σεμινάρια, γευσιγνωσίες, διαγωνισμούς και άλλες προωθητικές ενέργειες.

Κύριος στόχος ήταν τα Ελληνικά προϊόντα (π.χ. ΠΟΠ – ΠΓΕ, Βιολογικά προϊόντα, Νωπά οπωροκηπευτικά, Φιλέτα ψαριών, Κρασί, Τυριά, Specialty foods, Έτοιμα γεύματα) και οι προοπτικές ανάπτυξης εξαγωγών τους στην Πολωνία.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Βαρσοβία κ. Τσαούσης Ευάγγελος, ο Οικονομικός και Εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Ελλάδος στην Ουγγαρία κ. Τοσούνης Γεώργιος και η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ Πολωνίας.

Στην αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Βαρσοβία συμμετείχαν η Διευθύντρια Τουρισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα. Ελένη Κατσαρού και το στέλεχος κα. Βασιλική Χρόνη.

varsovia (1)

varsovia (3)

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πωλείται Αγροτεμάχιο 5 Στρεμμάτων Στο Συνοικισμό Γ.Καραϊσκάκη

Διατίθεται προς πώληση άρτιο αγροτεμάχιο 5200 τ.μ στο Συνοικισμό Γεωργίου Καραϊσκάκη μεταξ…