vaggelis_meimarakis-politiki_ekdilosi708

«Πρέπει να είμαστε μια γροθιά στις Ευρωεκλογές και στις Εθνικές εκλογές και τα αποτελέσματα θα είναι συντριπτικά για την Ν.Δ., εγώ πιστεύω ότι πρέπει να καλέσουμε τους πολίτες να κρίνουν και είμαι σίγουρος ότι θα μας ψηφίσουν και επειδή υπάρχει το αίτημα να φύγει ο Τσίπρας και πρέπει να φέρουμε την ΝΔ πρώτη στις εκλογές» δήλωσε κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης στη Ζάκυνθο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, παρουσία πλήθους κόσμου, όπου κατέκλυσε την αίθουσα.

Εκτός από τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ακόμα δύο υποψήφιοι του Ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., ο κ. ‘Ακης Τσελέντης και ο κ. Νίκος Γιαννής.

«Απαιτώ ο Νεοδημοκράτης να δείξει το ήθος που έχει η Ν.Δ., μας νοιάζει η «φανέλα», μας νοιάζει να φύγει ο Τσίπρας και μπροστά σε αυτό να υπάρχει καμία δικαιολογία. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι πολύ δυνατό και θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και της τύχης μας αν δεν πάμε στις κάλπες όλοι μαζί για την «φανέλα», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Δεν αρκεί το ιντερνέτ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη σχέση του πολίτη με τον πολιτικό, είμαι απ αυτούς που πιστεύουν ότι ο πολιτικός πρέπει να είναι μέσα στον κόσμο, να γυρίζει στις γειτονιές, στα καφενεία και χαίρομαι και απολαμβάνω παρά πολύ τον αγώνα που κάνουμε για να φέρουμε την Ν.Δ. πρώτη δύναμη» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης για την επαφή του πολιτικού με τον απλό πολίτη.

Ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα στους ψηφοφόρους λέγοντας ότι «το κόμμα λέει πάντα την αλήθεια, δεν θέλουμε να λέμε ψέματα αλλά είμαι από τους πολιτικούς που ζητούν από τους πολίτες να σκέφτονται». Επιπρόσθετος ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. για τις επερχόμενες ευρωεκλογές αναφέρθηκε στη κυβέρνηση Παπανδρέου δηλώνοντας ότι «οδήγησε τη χώρα σε κρίση δανεισμού και όταν δεν μπορούσε η χώρα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, τον έπιασε ταραχή, πήγε στο ΔΝΤ και χωρίς να ξέρει τι υπογράφει γιατί βιαζόταν να πάρει τα χρήματα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας, μπήκαμε στη μαύρη σελίδα που ξεκίνησε στο Καστελόριζο».

Από τα βέλη του κ. Μεϊμαράκη δεν μπορούσε να μην πέσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ψηφοφόροι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές έρχονται τώρα και μας κάνουν κριτική και μας ρωτούν γιατί δεν κάνετε κάτι; Δεν φτάνει που τους ψήφισαν και μας τους φόρτωσαν στο σβέρκο μας κάνουν και κριτική. Εγώ θέλω να δεχτώ κριτική από το γνήσιο Νεοδημοκράτη που μας τίμησε με την ψήφο του μας εμπιστεύτηκε, σε αυτόν απολογούμαι με αυτόν πορεύομαι».

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «του κ. Τσίπρα, που του αρέσουν τα μεγάλα λόγια, μας «φέσωσε» με 100δις κόστος, σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς του πρώτου εξαμήνου του 2015 και αφού μετά πανηγυρίζει το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος αντιλαμβάνεται ότι πρέπει η χώρα και να βγει από το ευρώ και πρέπει να πάρει μεγάλες ευθύνες που δεν ήθελε να πάρει».

«Λάβαμε την απόφαση εμείς να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από μια ιστορική συζήτηση 11 ωρών με την κοινοβουλευτική ομάδα, αποφασίσαμε να στηρίξουμε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τους «στόχους» και εμείς θέσαμε μόνο ένα αστερίσκο που βάλαμε ήταν ότι μετά την ψηφοφορία θα γίνει Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για να συνεννοηθούμε τα όποια μέτρα θα μας βοηθήσουν να πάμε στους στόχους» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης για τα γεγονότα της τότε περιόδου και επεσήμανε ακόμα ότι «καταφέραμε, την Ν.Δ. όχι μόνο να μην την τελειώσουν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 αλλά να την κρατήσουμε όρθια, δυνατή και να διεκδικεί και πάλι ποσοστό μεγάλα για αν ανέβει στην εξουσία και είμαι πολύ χαρούμενος που ηγήθηκα αυτής της προσπάθειας και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους ιδιαίτερα εδώ στην Ζάκυνθο, όπου τα ποσοστά μας υψηλά, μου δώσατε πολύ κουράγιο γιατί χρειαζόταν ψυχή εκείνη την ώρα για να κρατηθεί η Ν.Δ. και την κρατήσαμε όρθρια και την παρέλαβε η νέα γενιά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να την πάει πιο ψηλά και να είστε σίγουροι ότι εμείς θα είμαστε οι επόμενοι κυβέρνηση στις εκλογές που έρχονται».

Ο τέως πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου, στην συνέχεια της ομιλίας του, έκανε λόγο στην κρισιμότητα των επικείμενων Ευρωεκλογών, αναφέροντας ότι «σε αυτές τις ευρωεκλογές θα παιχτούν πολλά, πρέπει να καταγραφεί η δυναμική της ΝΔ εφόσον μάλιστα γίνουν μαζί και οι Εθνικές εκλογές, πρέπει από τις Ευρωεκλογές να φανεί ότι η ΝΔ είναι μπροστά και πρέπει να σε αυτό να δώσουμε όλοι προσοχή γιατί έχουμε εμείς αίσθηση ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι χαλαρή, όλοι στην κάλπες για να στείλουμε ένα μήνυμα καταψήφισης την μέχρι τώρα κυβερνητικής πολιτικής».

Ακολούθως ο κ. Μεϊμαράκης, έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται από κάποιους «αντάρτες» σε κάποια μέρη της Ελλάδας και τόνισε ότι «όχι μόνο στη Ζάκυνθο αλλά και σε άλλους νομούς έχουμε κάποια θέματα στην ψηφοφορία για την αυτοδιοίκηση και εδώ θα ήθελα αυτά τα θέματα να τα προσέξετε και να μην σας επηρεάσουν στην ψήφο σας για τις ευρωεκλογές γιατί εκείνη κρίνεται η «φανέλα», στις ευρωεκλογές θα κριθεί η πορεία για τις εθνικές εκλογές και η ΝΔ έχει κάνει τις επιλογές της. Έχει ήδη ανακοινώσει την στήριξη της στην κ. Ρόδη Κράτσα ως Υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων».

Τέλος, όσο αφορά των συνδυασμό για των βουλευτικών εκλογών για την Ζάκυνθο, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «στον συνδυασμό που θα γίνει στη Ζάκυνθο δεν θα πρέπει να επικρατήσει η λογική, να βάλω κάποιον που θα βγει και θα πάρει 500 ψήφους και ο επόμενος θα πάρει 200. Θα πρέπει να βρούμε τρείς που θα πάρει ο καθένας από 5000 σταυρούς και θα αποδείξουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα η ΝΔ να δώσει, τον ικανότερο, τον καλύτερο και να μπορέσει να προχωρήσει και αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία σε αυτά θα είμαι άξιοι της τύχης μας.

Πηγή:.topontiki.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Με όλη την προσοχή στο Μαρούσι, ο ΑΣΚ

Το Σάββατο στις 7.00 μ.μ, οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητή της περυσινής Eli…