Papastergiou

Μετωπική σύγκρουση το βράδυ της Πέμπτης στο Δ.Σ. Τρικκαίων για τις δεσμεύσεις λογαριασμών. «Δεν παίζω με το ήθος μου και τους Νόμους» είπε ο Δ. Παπαστεργίου.

Τα πυρά της αντιπολίτευσης και κάποιες (μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού) αντιδράσεις μεμονωμένων πολιτών αντιμετώπισε το βράδυ της Πέμπτης η Δημοτική Αρχή των Τρικάλων, προσωπικά ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη. Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Χρήστος Λάππας, Γιώργος Καϊκης, Δημήτρης Παπαθανασίου, Δημήτρης Χατζηγάκης και Γιώργος Μητσιούλης, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι αυτής, άσκησαν δριμεία κριτική για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή προχώρησε στη δέσμευση λογαριασμών 4.200 δημοτών παραμονές Χριστουγέννων. Ο Χρήστος Λάππας ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση, οι Γ. Καϊκης και Δ. Παπαθανασίου κατήγγειλαν τη Δημοτική Αρχή ότι λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της εξουσίας και ο Δημ. Χατζηγάκης έκανε λόγο για «διχασμό της κοινωνίας, ανάμεσα σε αυτούς που πληρώνουν και σε αυτούς που το αποφεύγουν».

Ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Μπάρδας, η αντιδήμαρχος Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Λάππαςο οποίος έκανε μια εξαιρετική τοποθέτηση, σήκωσαν το βάρος της υπεράσπισης της Δημοτικής Αρχής. Η τοποθέτηση του δημάρχου συνοψίζεται στη φράση «δεν παίζω με το ήθος μου. Αναλογιστείτε μόνο ότι με κατηγορείτε γιατί τηρώ τους Νόμους, στους οποίους ορκιστήκαμε πίστη τον Αύγουστο του 2014».«Όποιος δεν θέλει να τηρήσει τους Νόμους και το Σύνταγμα να πάει στα βουνά» είπε σκωπτικά ο Δ. Παπαστεργίου ο οποίος για ακόμη μια φορά επανέλαβε ότι ο Νόμος υποχρέωνε το Δήμο να μπει σε αυτή τη διαδικασία, ότι ο ίδιος και η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών είχαν ειδοποιήσει μέσα από συνεντεύξεις τύπου, ανακοινώσεις, ακόμη και… τηλεφωνήματα σε μεγαλοφειλέτες για το τι θα ακολουθούσε. Έκανε λόγο για «φαρισαϊσμό της αντιπολίτευσης» και με έμφαση είπε ότι «οφείλουμε να εργαστούμε όλοι για τη διάσωση του Δήμου. Αν δεν προχωρούσαμε σε αυτή την ενέργεια θα μπαίναμε σε άλλες περιπέτειες». Ο Δημήτρης Παπαστεργίου επανέλαβε ότι «δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε ανθρώπους να εκμεταλλεύονται ακίνητα του Δήμου χωρίς να πληρώνουν εδώ και πολλά χρόνια ενοίκιο, γιατί ούτε να κλείνουμε το μάτι σε κάποιους όπως γινότανε τα περασμένα χρόνια».

Επιτέθηκε προσωπικά στον Γιώργο Μητσιούλη ο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εγώ αν ήμουν δημοτικός σύμβουλος και χρωστούσα λεφτά στο Δήμο δεν θα τολμούσα να βγω από το σπίτι, πολύ δε περισσότερο να βγω στα ραδιόφωνα και να φωνάζω».

Αναγνώρισε αδικίες και ανετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου και άφησε παράθυρο για ρύθμιση για συγκεκριμένες περιπτώσεις που μπορεί να υπάρχει ανάγκη.

Επανέλαβε τέλος ότι «θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι για μια άλλη Ελλάδα, όπου επιτέλους δεν θα αισθάνονται κορόιδα αυτοί που πληρώνουν, θα υπάρχει πραγματική ισότητα και ισονομία».

Τέλος όσον αφορά το ποσό που προσδοκά να εισπράξει συνολικά ο Δήμος αγγίζει τα 5,3 εκ. € (ήδη έχουν εισπραχθεί περί τις 300.000 €) και δεσμεύτηκε ότι με αυτά τα χρήματα θα χρηματοδοτηθούν μικρά και μεγάλα έργα στην πόλη και στα χωριά.

Πηγή:trikalavoice

Load More Related Articles
Load More In Τρίκαλα
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…