Ardeysi

Μέγα θέμα έχει προκύψει με την εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ από αγρότες οι οποίοι ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου – λόγω χρεών – δεν θα μπορούν να… βάλουν μπρος τα αντλιοστάσια.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό η ΔΕΗ πρόκειται να προχωρήσεις στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η τιμολόγηση του αγροτικού ρεύματος να γίνεται πλέον στο τέλος της αρδευτικής περιόδου.Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews που επιβεβαιώνονται από το γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης – μετά από σειρά συναντήσεων και συζητήσεων με αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ – ο πρόεδρός της επιχείρησης, Μανώλη Παναγιωτάκης ενημέρωσε με επιστολή του τον Β. Αποστόλου ότι οι υπηρεσίες της ΔΕΗ προχωρούν «στις απαραίτητες ενέργειες και παραμετροποιήσεις στα συστήματά της, ώστε οι αγρότες – πελάτες να μπορούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα».

Ως εκ τούτου από φέτος κιόλας δεν θα εκδίδονται λογαριασμοί για το διάστημα μεταξύ Μαΐου – Σεπτεμβρίου. Όπως μας εξηγούν αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου ακόμα και αν τα συστήματα της ΔΕΗ δεν είναι έτοιμα έως τον Μάιο και εκδοθούν τελικά λογαριασμοί, αυτοί δεν θα ισχύσουν.

Δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα επαγγελματίες αγρότες με αγροτικό τιμολόγιο, με προϋπόθεση α) να διαθέτουν παροχή ρεύματος στο όνομά τους, β) να πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης αγροτικού τιμολογίου και γ) να προσκομίσουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι προκειμένου να παραμείνει ο παραγωγός στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι συνεπής και να προβαίνει σε έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών του.

Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις  το επόμενο διάστημα όπου και θα κάνει γνωστές τις ημερομηνίες που θα μπορούν να ενταχθούν οι αγρότες στο πρόγραμμα.

agronews.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…