Ds 8-10-18 (3)

Ομόφωνα «πέρασαν» τα 22 από τα 23 θέματα ημερήσιας διάταξης (βλ. τα θέματα ΕΔΩ) & κατά τα πλειοψηφία το «6», στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης, που έλαβε χώρα στο δημ. Κατάστημα Πύλης στις 8:00μμ.

Πριν τη συζήτηση των βασικών θεμάτων, ερωτήματα ετέθησαν στο Προεδρείο από τους δημ. συμβούλους της Αξ/κής αντιπολίτευσης κ.κ. Ιωάν. Κουτσονάσιο & Γιαν. Παπακωνσταντίνου, καθώς & από τον ανεξάρτητο δημ. σύμβουλο Βύρωνα Κατσίβελο.

Ο κ. Κουτσονάσιος έθεσε το ερώτημα σχετικά με τις φήμες «σφραγίσματος» του υποκαταστήματος της Εθνικής στην Πύλη. Ερώτημα στο οποίο απάντησε ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, ο οποίος ανέφερε πως ύστερα από επαφές του με στέλεχος του εν λόγω τραπεζικού ιδρύματος, για την Πύλη προς το παρόν δεν τίθεται θέμα & οι πρώτες πληροφορίες αφορούν τρεις περιπτώσεις υποκαταστημάτων σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έθεσε το ερώτημα σχετικά με τις εργασίες που επίκεινται στο Κοιμητήριο των Στουρναραίικων, πότε αυτές θα ξεκινήσουν. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως κάποιες εργασίες έχουν γίνει, ενώ τέλος της εβδομάδας, αρχές της άλλης, σύμφωνα & με τον Αντ/ρχο Τεχ. Έργων κ. Κ. Ούτρα, ο αρμόδιος εργολάβος «πιάνει» δουλειά».

Τα θέματα βέβαια που απασχόλησαν περισσότερο το χθεσινό Δ.Σ. ήταν το θέμα της Μεσοχώρας επ’ αφορμής της έγκρισης εκπόνησης αναπτυξιακής μελέτης, (που αποτελεί & όρο στην από 4/8/2017 απόφαση, εδάφιο 4.3.1.17, του ΑνΥΠΕ κου Φάμελου, για την έγκριση των ΜΠΕ στο ΥΗΕ Μεσοχώρας), δίνοντας παράλληλα το έναυσμα & το ερώτημα του κ. Κατσίβελου σχετικά με το ποιες ενέργειες έγιναν από πλευράς δημ. Αρχής, σχετικά με το ΥΗΕ Μεσοχώρας, κάνοντας λόγο για στασιμότητα, καθώς & αυτό του Ροπωτού που αφορά στην γεωλογική μελέτη μετεγκατάστασης του οικισμού, ύστερα από τη δίμηνη παράταση παράδοσης αυτής, από πλευράς αναδόχου.

Σχετικά με την Μεσοχώρα, ο Δ/ντής της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Στεφ. Παιδής ανέφερε πως δεν επρόκειτο για στασιμότητα από πλευράς δημ. Αρχής ή Υπηρεσίας, αλλά οφείλετο σε απρόσμενους παράγοντες, όπως η ακύρωση του Β’2 σταδίου του ΣΧΟΑΠ, λόγω σημαντικών διορθώσεων που έπρεπε να γίνουν.

Καθώς λοιπόν το ΣΧΟΑΠ, σύμφωνα με τον κ. Παιδή, αποτελεί το κύριο «εργαλείο», μέσω του οποίου μπορεί να προχωρήσει το σύνολο των έργων που αφορούν στο ΥΗΕ της Μεσοχώρας, έπρεπε να αναμείνουν το διορθωμένο πλέον ΣΧΟΑΠ από το μελετητικό γραφείο που είχε αναλάβει αρχικά τον σχεδιασμό του, κάτι φυσικά που απαιτεί το χρόνο του, που για τις συνολικές ενέργειες που απαιτήθηκαν, ο χρόνος για τα δεδομένα της Υπηρεσίας δεν ήταν πολύς.

Σχετικά με το θέμα του Ροπωτού & την παράταση προθεσμίας που ζητήθηκε από τον ανάδοχο εκπόνησης της μελέτης για την γεωλογική καταλληλότητα του οικισμού, αυτή οφείλεται στο ότι οι προ τριακονταετίας κρατικοί χάρτες της περιοχής & μάλιστα σε κλίμακα 1 προς 5000 & λόγω της κατολίσθησης, δεν ανταποκρίνονται & δεν αποδίδουν στο μέγιστο τις πραγματικές γεωμορφολογικές συνθήκες της περιοχής, καθώς η κατολίσθηση έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές.

Ως εκ τούτου ζητήθηκε στην Υπηρεσία από τον ανάδοχο επανασχεδιασμός νέου χάρτη της περιοχής & μάλιστα σε κλίμακα 1 προς 1000, που θα αποδώσει με λεπτομέρεια την παρούσα γεωμορφολογική κατάσταση του οικισμού, προς συμφέρον των κατοίκων.

Η παράδοση των νέων τοπογραφικών από πλευράς Πολεοδομίας του Δήμου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στον ανάδοχο & σύμφωνα με το νόμο η παράταση που θα πρέπει να δοθεί σ’ αυτόν, είναι ο χρόνος των δύο μηνών, ανεξάρτητα αν απ’ αυτόν η μελέτη παραδοθεί ακόμα & νωρίτερα.

Ds 8-10-18 (1)

Ds 8-10-18 (4)

Ds 8-10-18 (5)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Νέους δρόμους συνεργασίας στα αγροτικά προϊόντα ανοίγει η συνάντηση Αυγενάκη με τον Κινέζο ομόλογό του

Συμφωνίες για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στο…