Arxiki

Άρωμα Ιταλίας και μάλιστα «μελωδικό» απλώθηκε χθες βράδυ στην Τ.Κ. του Αγ. Βησσαρίωνα, καθώς σε γνωστή ταβέρνα του χωριού ο πρόεδρος του ΣΚΑΘ(Σύλλογος Καναρινόφιλων, Αγριοπουλιών Θεσσαλίας) κ. Άκης Διαμαντής και μέλη αυτού, εν όψει της Πανθεσσαλικής Έκθεση-Διαγωνισμού πουλιών συντροφιάς, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στα Τρίκαλα, υποδέχτηκαν και δεξιώθηκαν τους ιταλούς κριτές, που θα κρίνουν φέτος στον διαγωνισμό, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 650!

Οι συνδαιτυμόνες της ομήγυρης, αν και χομπίστες του φτερωτού κόσμου, γεύτηκαν μοναδικά εδέσματα του «τριχωτού» κόσμου, κυνήγι, με το μενού να μονοπωλεί το ζαρκάδι στιφάδο, μοναδικά μαγειρεμένου από τον μαέστρο της κουζίνας του καταστήματος, Βασίλη, αλλά & μια σειρά σαλατικών της ελληνικής καθαρά γαστρονομίας, συνοδευόμενα βέβαια από ντόπιο γλυκόπιοτο κοκκινέλι.

Συνταγές με γερή γεύση Ελλάδας, που γαργάλισαν ευχάριστα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και η επίγευσή τους θα κρατήσει για πολύ, προτρέποντας τους πάντες να σηκώσουν ψηλά τα ποτήρια τους και τσουγκρίζοντας στην υγειά τους να αναφωνήσουν με ένα στόμα, καλεσμένοι & οικοδεσπότες…Perfecto!!!

Και όπως ήτο φυσικό  μετά από ένα τέτοιο «λουκούλλειο» γεύμα, άνοιξε ευρεία συζήτηση γύρω από την εκτροφή των φτερωτών φίλων, που αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους, με τους έλληνες εκτροφείς να βομβαρδίζουν κυριολεκτικά με ερωτήσεις τους ιταλούς κριτές, που με μεγάλη ευχαρίστηση απαντούσαν σε όλους και για όλα.

Σύλλογοι όπως ο τοπικός ΣΚΑΘ, ο ΛΑΣΥΚ και οι υπόλοιποι που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο, αποτελούν το κλειδί μιας υγιούς ελληνικής καναρικουλτούρας, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει, είναι αλήθεια, αρκετά βήματα μπροστά, προσπαθώντας να φτάσει το υψηλό επίπεδο των ευρωπαίων φίλων μας και σε ποιότητα πουλιών, αλλά & εκτροφικής φιλοσοφίας.

Επί τη ευκαιρία να θυμίσουμε για άλλη μια φορά πως  την Έκθεση-Διαγωνισμό, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δ. Τρικκαίων, διοργανώνουν για πρώτη φορά από κοινού ο Σ.Κ.Α.Θ.(Σύλλογος Καναρινιών, Αγριοπουλιών Θεσσαλίας) με τον ΛΑ.ΣΥ.Κ.(Λαρισαϊκός Σύλλογος Καναρινόφιλων), στον χώρο του Ε’ ΚΑΠΗ Τρικάλων που βρίσκεται στην οδό Θεοδοσοπούλου, απέναντι από το κτίριο της ΔΕΗ στα Τρίκαλα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκτροφείς Συλλόγων με δαχτυλίδια αναγνωρισμένα από την COM.

Οι κατηγορίες διαγωνισμού είναι οι D,E,F,H,G, ενώ οι διεθνούς φήμης κριτές που θα κρίνουν τα πουλιά, για φέτος είναι τέσσερις και είναι οι εξής…:

  1. Ores Balugani (D)
  2. Sergio Ebejer (D)
  3. Antonio Passeri (E)
  4. Giovanni Musumeci (F, G, H).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και οι ώρες και μέρες επισκέψεων έχουν ως εξής..:

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου: 1:00μμ – 8:00μμ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου: 10:μμ – 8:μμ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου: 10:00μμ – 1:00μμ…

…ημέρα κατά την οποία θα γίνουν και οι απονομές των επάθλων στους νικητές.

SKATH Dusko 4-11-2019 (3)

SKATH Dusko 4-11-2019 (4)

SKATH Dusko 4-11-2019 (7)

SKATH Dusko 4-11-2019 (9)

SKATH Dusko 4-11-2019 (10)

SKATH Dusko 4-11-2019 (11)

SKATH Dusko 4-11-2019 (12)

Agroanaptyjiaki 240X135

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…