pyrosvestes-fotia-nea-makri

(Φωτό αρχείου: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Φωτιά ξέσπασε στις 2:17 τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Νέα Μάκρη Αττικής, όπου δύο μέτωπα σε δασική έκταση στο Λιβίσι και στην Αγία Μαρίνα, έχουν ξεσπάσει με μικρή διαφορά.

Στο σημείο βρίσκονται 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα (αρχικά υπήρχαν 48 πυροσβέστες, αλλά οι δυνάμεις ενισχύθηκαν λόγω της έντασης της φωτιάς), καθώς και εθελοντές, αλλά και οχήματα ΟΤΑ. Από τις 6:30 το πρωί ενισχύθηκαν οι δυνάμεις από αέρος, με 3 αεροσκάφη και τρία Ε/Π, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στην περιοχή, ενώ όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια. Ωστόσο, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή την περασμένη Δευτέρα (και πάλι είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα), η ανησυχία είναι έντονη στους κατοίκους της περιοχής.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι, χτυπούσαν καμπάνες
Στον οικισμό ο κόσμος, όπως και στις γύρω περιοχές, έχει βγει στους δρόμους παρακολουθώντας τα δύο μέτωπα, αλλά ως τα ξημερώματα δεν υπήρχε ζήτημα εκκένωσης, αφού η φωτιά κινούνταν παράλληλα με τα σπίτια. Οι καμπάνες ήχησαν ωστόσο για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους, καθώς η ώρα που ξέσπασε η φωτιά, ήταν προχωρημένη και τους έπιασε στον ύπνο.

Προληπτικά οι κάτοικοι της περιοχής είναι σε ετοιμότητα, καθώς θέλουν να φύγουν άμεσα, σε περίπτωση που δοθεί εντολή να εκκενωθούν τα σπίτια τους. Κάποιοι για προληπτικούς λόγους, έφυγαν από τα σπίτια τους, υπό τον φόβο να πλησιάσει προς αυτά η πυρκαγιά. Οπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, υπάρχει ενεργό σχέδιο εκκένωσης, αλλά εκτιμούν πως δεν θα χρειαστεί.

Οπως φαίνεται και από το βίντεο του ethnos.gr, η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη και κατευθύνεται προς την καμμένη περιοχή του Βουτζά.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Καταγγελίες για εμπρησμό
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, πιθανότατη αιτία της φωτιάς είναι ο εμπρησμός, καθώς μετά το πρώτο μέτωπο στο Λιβίσι, ξέσπασε και ένα δεύτερο στην Αγία Μαρίνα. Κάτοικοι μάλιστα, είπαν πως είδαν ένα ύποπτο μηχανάκι να κατευθύνεται προς το Λιβίσι, όπου και ξέσπασε η φωτιά. Δεν θεωρούν τυχαίο οι Αρχές και οι κάτοικοι, ότι ξέσπασε στο ίδιο μέρος φωτιά, στη διάρκεια της νύχτας μέσα σε λίγα 24ωρα.

Η φωτιά κοντά στη περιοχή της Αγίας Μαρίνας/ Φωτογραφία: twitter, globalview
Πατούλης: Δεν είναι τυχαίο ότι είχαμε φωτιά στο ίδιο μέρος σε τρεις μέρες
Στη Νέα Μάκρη έσπευσε τις πρώτες πρωινές ώρες και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για την κατάσταση στο μέτωπο, ενώ δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως θεωρεί ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έπιασε ξανά φωτιά στο ίδιο μέρος, μέσα σε τρεις ημέρες.

«Το σημαντικό είναι ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια. Θα πρέπει να περιμένουμε και τα πρώτα εναέρια μέσα για την κατάσβεση. Το πυροσβεστικό σώμα ήρθε αμέσως με σημαντικές επίγειες δυνάμεις. Κάποιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από μόνοι τους για προληπτικούς λόγους. Το μέτωπο είναι μεγάλο. Οι επίγειες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη σε ένα μέρος. Δεν είναι τυχαίο ότι σε τρεις ημέρες έπιασε πάλι φωτιά στο ίδιο σημείο», σχολίασε.

Στο σημείο είναι και ο δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Στέργιος Τσίρκας που ανέφερε: «Η φωτιά είναι σε απόσταση ασφαλείας από τις κατοικίες. Κατευθύνεται δυτικά η φωτιά. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα σε λίγη ώρα, που θα βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Είναι δύσβατο το μέρος της φωτιάς. Ο κόσμος είναι ανήσυχος καθώς έχουν δει πολλά περιστατικά τελευταία».

Πηγή: iefimerida.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή πάλη: Ο προπονητής μας… ο δάσκαλός μας

Προπονητής: αυτός που προετοιμάζει συστηματικά αθλητή.  Δάσκαλος: αυτός που καθοδηγεί και …