epikourikes copy

Μειώσεις έως 38% φέρνει το δεύτερο κύμα επανυπολογισμού 806.000 επικουρικών συντάξεων τον Σεπτέμβριο. Έχει προηγηθεί ο πρώτος γύρος, με τις πληρωμές Αυγούστου, όπου, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, από τις περίπου 320.000 επικουρικές συντάξεις που επαναϋπολογίστηκαν σε μειώσεις οδηγήθηκαν οι 66.900.

Για τον Οκτώβριο, μένουν περίπου 120.000 συντάξεις, με ειδικά καθεστώτα ώστε να κλείσει ο κύκλος αναπροσαρμογής 1,23 εκατ. επικουρικών συντάξεων.

Στις πληρωμές του Οκτωβρίου, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Καθημερινή», δεν θα εμφανιστούν οι μειώσεις σε όσους από τους τελευταίους 120.000 συνταξιούχους ο επαναϋπολογισμός οδήγησε σε «μαχαίρι» αλλά και η πρώτη δόση της επιστροφής των αναδρομικών, αφού ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι οι μειώσεις στις επικουρικές ξεκινούν από τις συντάξεις Ιουνίου και ήδη σχεδιάζεται η αναδρομική επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σε τρεις δόσεις (Οκτώβριο-Δεκέμβριο).

Όσοι εισπράττουν κάτω από 1.300 ευρώ μεικτά (1.120 ευρώ καθαρά) από κύριες και επικουρικές συντάξεις διασώζονται από τις μειώσεις.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Η Φήκη φώναξε: << Νίκη του Θοδωρή Χήρα για ένα καλύτερο μέλλον >>. Σήμερα η Κεντρική ομιλία στην Πύλη

Ηχηρό μήνυμα θριάμβου του Θοδωρή Χήρα, εξέπεμψε η Φήκη, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τ…