tautotita_v_180719

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια των νέων ταυτοτήτων, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επιλέγει την πιο σύγχρονη “Κάρτα του Πολίτη”.

Ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε η Κάρτα του Πολίτη να περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Βέβαια, δεν δίνεται χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού.

Πιο απλές συναλλαγές

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, με τη νέα ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το Δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές “θα απλοποιηθούν σημαντικά”. Θα περιοριστούν οι χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ η παροχή υπηρεσιών για γίνεται με ασφάλεια.

 «Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και προσθέτει:

«Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ακυρωθείς διαγωνισμός και η υλοποίηση του έργου θα στοίχιζαν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 15ετίας, ενώ το κόστος έκδοσης για τον Έλληνα πολίτη δεν θα υπερέβαινε τα 7 ευρώ, συν τα έξοδα των φωτογραφιών.

Ακόμη δεν είναι σαφές εάν το τίμημα θα επανυπολογιστεί σύμφωνα με τις νέες προϋποθέσεις σχεδίασης.

Πηγή: topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Στα σύνορα με Τουρκία εστίες ευλογιάς αιγοπροβάτων, σε επιφυλακή η χώρα μας

Έχουμε επιβεβαίωση εστιών ευλογιάς προβάτων και αιγών στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα της χ…