MAKRON-2-630x359

Ξεκάθαρη θέση στήριξης των ελληνικών θέσεων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα πήρε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

 Ειδικότερα, ο κ. Μακρόν είπε:

«Επανήλθαμε στο θέμα της Τουρκίας μετά τα συμπεράσματα της 2ας Οκτωβρίου και κυρίως στον απόηχο της επανέναρξης των μονομερών ενεργειών και των προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας, ώστε να επαναβεβαιώσουμε πολύ ξεκάθαρα την πρόθεσή μας για διάλογο.

»Αλλά συμπέρασμά μας είναι ότι μετά τα συμπεράσματα της 2ας Οκτωβρίου η Τουρκία αποφάσισε να συνεχίσει με τις ίδιες μεθόδους και συνεπώς εκφράσαμε ξανά την στήριξή μας στην Κύπρο και την Ελλάδα, την βούλησή μας να μην υποχωρήσουμε ούτε στο ελάχιστο ενώπιον αυτών των προκλήσεων ή σε μία επιδείνωση της κατάστασης.

»Επί αυτού του θέματος θα επανέλθουμε με αποφάσεις τους προσεχείς μήνες, σε συνάρτηση με την εξέλιξη της συμπεριφοράς της Τουρκίας».

Ο Μακρόν πρόσθεσε επίσης πως η ΕΕ εξακολουθεί να επιδιώκει μια κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν στις συγκρούσεις ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

«Διαφιλονικούμενα ύδατα» η ελληνική υφαλοκρηπίδα για τον Μισέλ

Οι ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση της Τουρκίας να στείλει ένα ερευνητικό πλοίο σε «διαφιλονικούμενα ύδατα» στη Μεσόγειο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, επαναλαμβάνοντας ότι η ΕΕ θα εξετάσει τις επιλογές της τον Δεκέμβριο.

Πηγή: tribune.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…