23423534-57_3

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων ανακοινώνει πως λειτουργεί Σχολή Εκμάθησης Ποντιακής Λύρας, Νταουλιού και Παραδοσιακού Τραγουδιού.Τα μαθήματα γίνονται κάθε Παρασκευή απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων (υπόγειο).

Υπεύθυνος Τμημάτων: Αλέξιος Στεφανίδης (Πτυχιούχος Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής – Ειδίκευση Λύρα Πόντου – ΑΤΕΙ Ηπείρου)

 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 

6976080162 Αλέξιος Στεφανίδης
6978113967 Μαργαρίτα Τοπαλίδου
Email: [email protected]
fb: Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων

 

ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας. Έλκει την προγονική του καταγωγή από την Αργυρούπολη και την Πάφρα του Εύξεινου Πόντου. Η πρώτη αντάμωσή του με την ποντιακή μούσα γίνεται το έτος 1996, έπειτα από δική του επιθυμία και με την παρότρυνση του πατέρα του Γιάννη και της μητέρας του Σοφίας. Κάνει τα πρώτα του βήματα στη λύρα μαζί με τον παππού του Αλέξιο Στεφανίδη και στη συνέχεια με το Γιώργο Τουλγαρίδη. Από το έτος 1997 μαθητεύει πλάι στον λυράρη Μιχάλη Καλιοντζίδη, με τον οποίο εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2001.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας και ο πρώτος απόφοιτος του τμήματος με ειδίκευση στη λύρα Πόντου. Υπηρετεί τη δημώδη και λαϊκή μουσική του Πόντου με κύριο στόχο και μέλημα την προάσπισή της. 

 

Για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας

Κοσμάς Αποστολίδης                                  Νόπη Παπαδοπούλου

AFISA

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Ζιάκας, επανεκλεγείς Δημ. Σύμβουλος: Ήμουν πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη. Το ίδιο θα συνεχίσω και στη νέα μου θητεία

Συνδημότισσες και συνδημότες… …θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια ένα μεγάλο «Ευχ…