zakynthos

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμη μία ημέρα οι Πυροσβέστες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ζάκυνθο.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χθες το μεσημέρι τα πανέμορφα δάση της ορεινής Ζακύνθου.

Η πυρκαγιά, ξεκίνησε από το χωριό της Αναφωνήτριας, πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της περιοχής και συνέχισε το καταστροφικό της έργο στην άλλη πλευρά του βουνού και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές.

 Στην Αναφωνήτρια, κάηκε ολοσχερώς, ένα παλιό σπίτι όπου κατοικούσαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένοι ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μια ταβέρνα της περιοχής.

Όλο το βράδυ, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες έξω από το χωριό των Μαριών ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των πυροσβεστικών ενισχύσεων που έφτασαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Με το πρώτο φώς της ημέρας, ένα αεροσκάφος τύπου canadair και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο erisscon, άρχισαν ρίξεις νερού από αέρα, βοήθώντας το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Σημειώνεται πως με έκτακτο δρομολόγιο, έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ζάκυνθο, ενισχύσεις ώστε να συνδράμουν στο έργο των τοπικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Πιο συγκεκριμένα, με έκτακτο δρομολόγιο το πλοίο «Mare Di Levante» της ακτοπλοϊκής εταιρείας «Levante Ferries», έφτασαν στην Ζάκυνθο, 20 πυροσβεστικά οχήματα, με 40 πυροσβέστες, 3 ερπυστριοφόρα του στρατού, και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκληθεί μεγάλες ζημίες σε σταυλικές εγκαταστάσεις και αγροικίες, ενώ μετά από υπαράνθρωπος προσπάθειες σώθηκε μια οικογένεια που διέμενε σε σπίτι στο δάσος, και λίγη ώρα αργότερα το σπίτι κάηκε ολοσχερώς.

Τεράστιες οι φλόγες

Οι φλόγες με ύψος πάνω από 20 μέτρα δεν άφηναν περιθώρια για περισσότερη καθυστέρηση και έτσι οι κάτοικοι απομακρύνονταν τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν και οι ίδιοι βρεθούν σε κίνδυνο.

Οι φλόγες «αγκάλιασαν» και το μοναστήρι της Αναφωνήτριας, ενώ ένα μέτωπο της φωτιάς κινήθηκε προς την περιοχή του Ναυαγίου, και τα άλλα προς Μαριές και Ορθονιές.

Για σχέδιο εμπρησμού κάνει λόγο ο δήμαρχος Ζακύνθου

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς μιλά για σχέδιο εμπρησμού επικαλούμενος τα τρία μέτωπα που ξέσπασαν ταυτόχρονα. «Δεν είναι δυνατόν να μην πρόκειται για σχέδιο εμπρησμού όταν ξεσπούν ταυτόχρονα. Σαφώς, το μυαλό μας εκεί θα πάει» είπε στον ΑΝΤ1. Είπε ακόμη ότι στο νησί ξέσπασαν 30 πυρκαγιές μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Με όλη την προσοχή στο Μαρούσι, ο ΑΣΚ

Το Σάββατο στις 7.00 μ.μ, οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητή της περυσινής Eli…