files ths agapis (5)
Μια ακόμη επιτυχημένη εκδρομή διοργανώθηκε από τις φίλες της Αγάπης, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Την περασμένη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου μέλη και φίλες του Σωματείου ξεκινήσαμε ένα όμορφο ταξίδι με προορισμό την «πόλη των πόλεων», την Βασιλεύουσα.
Γιατί για μας, αυτό ήταν και αυτό θα παραμείνει στην καρδιά μας για πάντα η Κωνσταντινούπολη!
Με σύμμαχο τον καλό καιρό και κυρίως την καλή μας διάθεση, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό.
Πρώτη μας στάση στην Πόλη, η Βλαχέρνα και ο ιστορικός ναός της Θεοτόκου. Οι ιστορικές μνήμες ξυπνούν αναπόφευκτα και ρίγος συγκίνησης μας διαπερνά καθώς ψάλουμε το » Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» στον ίδιο χώρο που για πρώτη φορά εψάλη ο Ακάθιστος Υμνος.
Φεύγοντας από την Παναγία των Βλαχερνών, σειρά έχει η κρουαζιέρα στα καταγάλανα νερά του Βοσπόρου. Αφού θαυμάσουμε τα υπέροχα ιστορικά μνημεία -με την Αγια Σοφιά, να δεσπόζει επιβλητικά- στην Ευρωπαϊκή πλευρά και τα αρχοντικά σπίτια στην Ασιατική, καταλήγουμε για μια σύντομη βόλτα στην Αιγυπτιακή  αγορά με τα περίφημα μπαχαρικά και γλυκά. Ένα γρήγορο γεύμα και νωρίς το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας.
Μετά το ταξίδι αλλά και τις βόλτες μας στην Πόλη, η ξεκούραση  είναι απαραίτητη και το 4στερο πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο μας, πέριξ της πλατείας Ταξιμ, μας την προσφέρει. Το βράδυ ξεκινά με μια όμορφη βόλτα στον εμπορικότερο δρόμο της πόλης, την οδό του Πέραν  με τελικό προορισμό τον περίφημο Πύργο του Γαλατά, που δεσπόζει φωτισμένος στο τέλος της οδού. Δείπνο σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια γύρο  από τον πύργο και ξεκούραση.
Η δεύτερη μέρα μας ξεκινάει  με επίσκεψη στο ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ. Η χλιδή έκδηλη τόσο στο παλάτι όσο και στους πανέμορφους κήπους που σχεδόν συναντούσαν τα νερα του Βοσπόρου. Επόμενη στάση μας ο Βυζαντινός  Ιππόδρομος,που αν και απογυμνωμένος, χάριν των Σταυροφόρων  από τα περίφημα γλυπτά του, καταφέρνει να μας χαρίσει κάτι από την παλιά του αίγλη.
Και επιτέλους φτάνουμε στην Αγιά Σοφιά! Ο επιβλητικός ναός, το σύμβολο της Ορθοδοξίας στέκεται  μπροστά  μας αναλλοίωτο στον χρόνο, αγέρωχο και μεγαλειώδες, ικανό να μάς μεταφέρει πίσω στο χρόνο και στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Η συγκίνηση μας μπλέκεται με τη λύπη για την απώλεια και την χρήση της ως μουσείο.
Επόμενος προορισμός μας, η σκεπαστή αγορά και το βράδυ διασκέδαση, με μουσική και καλό φαγητό.
Την Κυριακή, τελευταία μέρα της εκδρομής μας, επιβιβαζόμαστε  στο λεωφορείο μας, ώστε να ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής. Δεν θα μπορούσαμε ωστόσο να φύγουμε από την Πόλη  χωρίς να εκκλησιαστούμε στην έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας,το Φανάρι. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο, μας υποδέχεται και μας δίνει τη χαρά να παρακολουθήσουμε την θεία λειτουργία, παρουσία του ίδιου του Πατριάρχη! Μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλη για πάντα στη μνήμη μας.
Το ταξίδι της επιστροφής μας, με τις απαραίτητες στάσεις ήταν ξεκούραστο και καθώς μια ακόμη εκδρομή  έφτανε στο τέλος της την κούραση της διαδέχθηκαν οι όμορφες στιγμές που μας χάρισε.
Ως συμβούλιο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το πρακτορείο «Meteora touts» για την άψογη διοργάνωση,όπως  και όλες τις φίλες του Σωματείου που στηρίζουν τις εκδρομές, καθώς γνωρίζουν πως αποτελούν πηγή εσόδων για τις ανάγκες του Σωματείου.
Εκ του Δ.Σ.
files ths agapis (1)
files ths agapis (2)
files ths agapis (3)
files ths agapis (4)
files ths agapis (6)
files ths agapis (7)
files ths agapis (8)
files ths agapis (9)
Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Στις 19 Οκτωβρίου ξεκινούν οι προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων

Προβολές για τη σεζόν 2023-24 ξεκινά ο Δημοτικός Κινηματογράφος Τρικάλων. Η πρώτη προβολής…