mpanteka-lila-36

«Η 11η Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Ημερομηνία που συμπίπτει με τη γενέθλια ημέρα της UNICEF, ημέρα που γιορτάζουν όλα τα παιδιά του κόσμου, ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος.

Είναι γεγονός, πως κατά καιρούς έχουν συνταχθεί πολλά διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, με τη βοήθεια του ΟΗΕ και της UNICEF, ωστόσο για πολλές χώρες αποτελούν δυστυχώς κενό γράμμα.

Εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως, βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα στοιχεία και οι αριθμοί, είναι χαστούκι στον εφησυχασμό της συνείδησης όλων μας.

Για κάποια τυχερά παιδιά, κάθε μέρα είναι γιορτή….. κάποια άλλα ίσως να μη γιορτάσουν ποτέ.

Δυστυχώς καμιά επέτειος, κανένας εορτασμός, κανένα κίνημα ή οργάνωση δεν πρόκειται να λύσει οριστικά τα προβλήματα της παιδικής θνησιμότητας, της πείνας, της αρρώστιας, της παιδικής εργασίας, την ανυπαρξίας ή της εγκατάλειψης του σχολείου, της χαμένης παιδικής αθωότητας….

Ας ευχηθούμε να γίνει η 11η Δεκεμβρίου μέρα έναρξης μιας μάχης που όλοι μπορούμε να δώσουμε, και γιατί όχι, να κερδίσουμε. Γιατί όλοι θέλουμε να κοιτάμε τα παιδιά στα μάτια. Μάτια που θα λάμπουν από χαρά και όχι δάκρυα, μάτια που θα κοιτάζουν με εμπιστοσύνη και όχι φόβο, μάτια που θα καθρεφτίζεται μέσα τους η ψυχή μας. Η ψυχή που θα έχουμε προσφέρει, για να μπορούν όλα τα παιδικά μάτια να χαμογελούν».

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας

Λίλα Μπαντέκα – Νάνη

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Βρετανία: Νεαρή στρατιωτικός αυτοκτόνησε μετά από μήνες σεξουαλικής παρενόχλησης από ανώτερό της

(FACEBOOK) Ήταν το Δεκέμβριο του 2021 όταν η στρατιώτης, η Gunner Jaysley Beck, μόλις τα 1…