μπαντεκα

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας. Μια μέρα γιορτής αλλά κυρίως τιμής στη διαχρονική προσφορά της γυναίκας στην οικογένεια, την  κοινωνία  και  τη  ζωή  γενικότερα.

H Ελληνίδα, έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην πορεία της  ιστορίας της χώρας με τη διατήρηση των αρχών και αξιών της Ελληνικής  οικογένειας.

Ο αγώνας των γυναικών ιδιαίτερα σήμερα σε μια εποχή τόσο οικονομικής κυρίως όμως ηθικής κρίσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς οι γυναίκες καλούνται μέσω της πολυπλοκότητας του ρόλου τους, να ανταπεξέλθουν σε προσωπικό, οικογενειακό, και κοινωνικό επίπεδο.

Οφείλουμε λοιπόν να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να εξαλειφθούν κάθε είδους διακρίσεις και ανισότητες σε βάρος των γυναικών ώστε να κατακτήσουν τη θέση  που τους αναλογεί στην κοινωνική, οικονομική και  πολιτική ζωή  της  χώρας.

Είναι βέβαιο πλέον πως η ενδυνάμωση των γυναικών και η πλήρης συμμετοχή τους, επί ίσοις όροις, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και η πρόσβαση στην εξουσία είναι θεμελιώδης για την επίτευξη της Ισότητας, της Ανάπτυξης και της Ειρήνης.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…