Skrekas Arxiki

Τα Τρίκαλα ψήφισαν από το βράδυ της Παρασκευής και στέλνουν ισχυρό στη Βουλή τον κ. Κώστα Σκρέκα. Ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. μίλησε σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που κατέφτασε από κάθε άκρη  του Νομού για να στείλει μήνυμα ελπίδας και προοπτικής.

Ο Πρώην Υπουργός απευθύνθηκε στους Τρικαλινούς κοιτώντας τους στα μάτια και λέγοντάς τους ότι «με την εμπειρία, τις γνώσεις, και το πολιτικό θάρρος θα εκπληρώσω την ισχυρή αυτή εκπροσώπηση που εσείς αποζητάτε. Και θα έχετε πάντα κοντά σας μια πραγματικά αδέσμευτη φωνή που θα πασχίζει για τα προβλήματά σας. Σας υπόσχομαι πως στον κρίσιμο και αποφασιστικό αγώνα των πολιτών θα είμαι εδώ για σας. Θα πολεμήσω χωρίς συμβιβασμούς και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη για ΔΥΝΑΤΑ Τρίκαλα, για να πάμε την Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ».

Ο κ. Κώστας Σκρέκας άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία έφερε «το διχασμό στη χώρα,  χωρίς προγραμματικό λόγο, χωρίς προτάσεις, χωρίς πραγματική άσκηση πολιτικής, διαλύοντας τη μεσαία τάξη, υπερφορολογώντας τη και βυθίζοντάς τη. Έδειξε υποχωρητικότητα στα εθνικά θέματα παραδίδοντας το όνομα της Μακεδονίας μας στους γείτονές μας, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κόντρα στη βούληση του Ελληνικού λαού».

«Η ΝΔ οικοδομεί ένα καινούργιο ιδεολογικό οργανισμό» συνέχισε ο κ. Κώστας Σκρέκας «στοχεύουμε στην άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών, άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, αναπτυξιακά κίνητρα και κίνητρα για νέες επενδύσεις, μέσα από ένα κράτος που κινείται ευέλικτα και απαλλαγμένο από τη γραφειοκρατία του παρελθόντος. Στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων, με μικρότερους φόρους και περισσότερες επιλογές ώστε να αναπτύξουν τις μονάδες τους.

Σας καλώ, λοιπόν, από εδώ απόψε να μοιραστούμε το νέο όραμα της Ελλάδας. Να μοιραστούμε μαζί ένα όνειρο.  Να δούμε όλοι μαζί μια διαφορετική Ελλάδα. Στις 7 Ιουλίου θα συνεχίσουμε μαζί την καινούργια πορεία. Μαζί με τον Ελληνικό λαό. Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».

 Ανάπτυξη, Παγωμένα έργα στα Τρίκαλα

Ο Πρώην Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στα έργα που θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα στα Τρίκαλα:

«Πώς θα έρθει η ανάπτυξη; Θα σας πω δύο παραδείγματα από τον δικό μας τόπο. Στα Τρίκαλα, έχουμε το υπολειπόμενο βόρειο κομμάτι του Ε-65. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου θα είναι από τις βασικές προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 410 εκατ. ευρώ. Το εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όταν ήμουν υπουργός Ανάπτυξης το 2014. 4,5 χρόνια δεν ξεκίνησε. Τι έπρεπε να γίνει;  Απλώς να ετοιμάσουν ένα φάκελο μεγάλου έργου, να γίνουν διαβουλεύσεις με τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, που διαρκεί από μισό ως ένα χρόνο περίπου, και το έργο να ξεκινήσει.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει εγκρίνει να χρηματοδοτήσει όλο το έργο. Για 4,5 χρόνια δεν έκαναν τίποτα. Τώρα, δύο μήνες πριν τις εκλογές έστειλαν το φάκελο στις Βρυξέλλες. Τι σημαίνει 410 εκατ. ευρώ; Κάθε χρόνο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έρχονται στα Τρίκαλα για έργα υποδομών 15 με 20 εκατ. ευρώ. Τα 410 εκατ. χρήματα από έξω είναι όσα θα πάρει ο νομός Τρικάλων τα επόμενα 20 χρόνια για υποδομές. Και εκεί θα δουλέψουν εργάτες, χειριστές, πάνω από 2.000 άτομα, από τις τοπικές κοινωνίες, τα χωριά απ΄όπου θα περάσει ο δρόμος για 4 χρόνια που θα κατασκευάζεται το έργο. Τα έσοδα για το Δημόσιο θα ανέλθουν στα 90 εκατ. ευρώ. Να πως θα έρθει η ανάπτυξη. Με παγωμένα έργα που δεν ξεκινάνε.

Θα σας πω άλλο ένα παράδειγμα, που δείχνει την τρέλα που επικρατεί στο ελληνικό κράτος. Το φράγμα της Μεσοχώρας. Πάνω από 500 εκατ, έχουμε πληρώσει όλοι από τους φόρους μας για να κατασκευάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα της Ελλάδας Θα γίνει μια πολύ όμορφη λίμνη, λέμε να την ονομάσουμε λίμνη της Πίνδου. Θα παράγει σχεδόν δωρεάν ρεύμα, αξίας 25 – 30 εκατ. ευρώ το χρόνο. Το έργο είναι έτοιμο εδώ και 10 χρόνια και δεν γεμίζει με νερό. Γιατί, πάνε κάποιοι και ανεβάζουν τα πανώ για να μη γίνει το φράγμα. Είναι δυνατόν να πάει έτσι μπροστά η χώρα; Να έχουμε το έργο κατασκευασμένο και να το κοιτάμε; Η Νέα Δημοκρατία αυτά τα αλλάζει».

«Ισχυρή εντολή για τη Βουλή»

Ο κ. Κώστας Σκρέκας έκλεισε την ομιλία του ζητώντας ισχυρή εντολή από τους πολίτες στις εκλογές της Κυριακής: «Φίλες και φίλοι, η Ν.Δ. οικοδομεί ένα καινούργιο ιδεολογικό οργανισμό. Συγκροτεί ένα πρόσωπο που συμπορεύεται με τις βαθιές αλλαγές και τις δραματικές ανατροπές ανά την υφήλιο. Οι ανατροπές αυτές διαμορφώνουν έναν καινούριο κόσμο. Η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα.  Το μόνο που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία για να προχωρήσει το έργο της είναι η ισχυρή λαϊκή εντολή. Είμαι βέβαιος πως εσείς, οι συμπολίτες μου, αλλά και όλοι οι πολίτες της Ελλάδας, θα την προσφέρουν».

Και κατέληξε: «Αγαπητοί μου συμπατριώτες, η πολιτική θέλει διαφάνεια, εντιμότητα και καθαρότητα. Για να λειτουργήσει σωστά η πολιτική χρειάζεται κατάλληλους ανθρώπους. Χρειάζεται σωστούς πολιτικούς, με όραμα και διάθεση για δουλειά. Σας έχω αποδείξει ότι από όποια θέση βρέθηκα, Βουλευτής, Υπουργός, πάλι Βουλευτής, αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω τα Τρίκαλα, τον τόπο μας. Έναν τόπο που χρειάζεται ισχυρή εκπροσώπηση. Με τη δική σας ψήφο, με τη δική σας δύναμη θα τα καταφέρουμε. Ενωμένοι Μπορούμε».

Skrekas (2)

Skrekas (4)

Skrekas (5)

Skrekas (7)

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Υπό του Τρίκκης, Γαρδικίου & Πύλης, τα εγκαίνια του Ι. Ναού Αγ. Κων/νου & Ελένης στις Λογγιές Κοτρωνίου(βίντεο/φωτό)

Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Εκκλησίας,…