molysmeni thalassa
Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή «κολυμπούν» στις θάλασσες 165 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού 

Η χρήση πλαστικού έχει εικοσαπλαστιαστεί κατά τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ η παραγωγή του αναμένεται να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, αναφέρουν οι μελέτες των περιβαλλοντολόγων που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Μέχρι το 2050, τα πλαστικά στις θάλασσες της Γης θα είναι περισσότερα από τα ψάρια!

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς κάθε χρόνο, όπου διατηρούνται για εκατοντάδες χρόνια, καθώς το υλικό δεν διασπάται και δεν εξαϋλώνεται. Υπολογίζεται μάλιστα πως αυτή τη στιγμή «κολυμπούν» στις θάλασσες 165 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού!

Σε ακόμα πιο… προσωπική κλίμακα, κάθε λεπτό πέφτει στη θάλασσα ποσότητα πλαστικού ίση με το φορτίο ενός σκουπιδιάρικου, ενώ μέχρι το 2050 η ποσότητα αυτή θα τετραπλασιαστεί. Τότε, προειδοποιούν οι ειδικοί, τα βάρος του πλαστικού που θα επιπλέει στο νερό θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο όλων των ψαριών μαζί…

Μόνη λύση η περισσότερη ανακύκλωση, λένε οι επιστήμονες, αλλά και υιοθέτηση τεχνικών όπως η κομποστοποίηση, καθώς μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις το πλαστικό που χρησιμοποιείται δεν θα καταλήγει άχρηστο αλλά θα επαναχρησιμοποιείται προς ώφελος τόσο του περιβάλλοντος, όσο και της οικονομίας.

protothema.gr

Load More Related Articles
Load More In Περιβάλλον
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…