zaxarakh_24

Για τις 10.500 θέσεις μονίμων διορισμών η παρούσα Κυβέρνηση θα κάνει έναν υπολογισμό των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνουν ανακοινωσεις.

Μέχρι μεθαύριο Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών που θα προσληφθούν για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός  Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Β. Κεγκέρογλου.

Η Σ. Ζαχαράκη τόνισε πως “Σήμερα  αναμένω από τις περιφερειακές διευθύνσεις μια απάντηση -υπήρχε μία προθεσμία απάντησης έως σήμερα το μεσημέρι, γιατί ζήτησαν μία παράταση- έτσι ώστε να έχω τα επικαιροποιημένα κενά”.

 Η υφ. Παιδείας για τις 4.500 διορισμούς εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή είπε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Οσον αφορά τις 10.500 θέσεις μονίμων διορισμών για την επόμενη διετία που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη Κυβέρνηση, η Σ. Ζαχαράκη υπενθύμισε ότι σχετικά δεν είχε προβλεφθεί ούτε ένα  ευρώ  και ότι η παρούσα Κυβέρνηση θα κάνει έναν υπολογισμό των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις.

«Εμείς έχουμε σκοπό, λοιπόν, να κάνουμε υπολογισμό των κενών, υπολογισμό των δημογραφικών, των δημοσιονομικών περιθωρίων, πραγματική αποτύπωση των κενών και σε εύλογο χρονικό διάστημα να είμαστε σε θέση να μιλάμε για διορισμούς και στη γενική εκπαίδευση που είναι τόσο, μα τόσο απαραίτητοι» είπε χαρακτηριστικά η υφ. Παιδείας.

Πηγή: esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…