ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ντίνα Παππά Της Ντίνας Παππά

Το «μήλον της έριδος» μεταξύ των μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτέλεσαν κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση οι συνολικά 20 προσλήψεις Καθηγητών που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τα 18 τμήματα του Π.Θ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε συνολικά 500 προσλήψεις μελών ΔΕΠ και για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εγκρίθηκε η πρόσληψη 20 Καθηγητών.

Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, τα μέλη της κλήθηκαν μεταξύ άλλων θεμάτων να κατανείμουν και τις 20 θέσεις στα 18 τμήματα του Ιδρύματος. Κατ’ αρχήν λήφθηκε η απόφαση σε όλα τα Τμήματα να προσληφθεί από ένας Καθηγητής, αλλά για τους δύο που «περίσσευαν» ακολούθησε συζήτηση και «μάχη διεκδίκησης» αρκετών ωρών, με τον Πρόεδρο κάθε Τμήματος να διεκδικεί με επιχειρήματα, έστω έναν Καθηγητή παραπάνω για να καλύψει τις κενές θέσεις που υπάρχουν.

Να σημειωθεί πως, από το 2009 έως και το 2016 δεν έχουν γίνει προσλήψεις στο Πανεπιστημιακό Ιδρυμα της Θεσσαλίας, παρόλο που μετά από συνταξιοδοτήσεις, υπάρχουν 54 κενές θέσεις Καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μαζί με τις αποχωρήσεις Διδασκόντων για διάφορους λόγους, τα κενά φτάνουν σήμερα τα 104 στα Τμήματα του Π.Θ. σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία.

Τελικά, αποφασίστηκε πως οι δύο θέσεις που «περίσσεψαν», η μία επιπλέον θέση να δοθεί στην Ιατρική Σχολή στη Λάρισα και δεύτερη στο νεοσύστατο Τμήμα Πληροφορικής στη Λαμία.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…