Arxiki

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης σε συνεργασία με τον Δ. Πύλης, διοργάνωσαν, χθες βράδυ Κυριακή 12 Αυγούστου & στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Ο Πολιτιστικός Σύλλογος στις γειτονιές της Πύλης”, μία υπέροχη βραδιά, κατά την οποία ήχος & εικόνα σε ένα μοναδικό «πάντρεμα», κάτω από τον έναστρο αυγουστιάτικο ουρανό της Πύλης, στον χώρο του «πλατάνου», μάγεψαν το πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε.

Ένα κοινό που με το παρατεταμένο του χειροκρότημα, επιβράβευσε την προσπάθεια των μελών της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου, που με την βοήθεια των μουσικών φίλων της, ερμήνευσε, υπό την καθοδήγηση του κ. Δημ. Λατσάρα, γνωστά κλασικά κομμάτια, τα περισσότερα εκ των οποίων τα έχουμε γνωρίσει μέσα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, συμπαρασύροντας τον καθέναν, σε ένα ρομαντικό μουσικό ταξίδι, ξυπνώντας μοναδικές θύμισες άλλης εποχής, της πιο αγνής & ανέμελης, αυτής των παιδικών τους χρόνων.

Την χθεσινή εκδήλωση προλόγισε η γραμματέας του Συλλόγου κα Γιώτα Πάνου, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης π. Δημ. Κατσαρός, ο Αντ/ρχος κ. Θαν. Κωστάκης & ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας ο οποίος τόνισε την σημαντικότητα της σύμπνοιας στις καθημερινές διαπροσωπικές σχέσεις, ενώ θεώρησε σημαντικό η συγκεκριμένη εκδήλωση να καταστεί θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Πύλης.

Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός κ. Βασ. Πανάγος με σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στον ρόλο της «γειτονιάς» & την σημαντικότητά της στο κοινωνικό γίγνεσθαι, καθ, ότι αυτή αποτέλεσε & αποτελεί το πρώτο στάδιο κοινωνικοποίησης για τον άνθρωπο, με ιστορικές αναφορές στον λόγο του & για την συγκεκριμένη γειτονιά του «πλατάνου», στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, που είναι & η επίσημη ονομασία της.

Με το πέρας της μουσικής πανδαισίας, ακολούθησε η προβολή της ταινίας ” Εκατό χιλιάδες Λίρες”. Ταινία του 1948, μια κωμωδία σε σκηνοθεσία Αλέκου Λειβαδίτη. Σενάριο: Νίκου Τσιφόρου. Πρωταγωνιστούν: οι Αλέκος Λειβαδίτης, Μίμης Φωτόπουλος, Ντίνος Ηλιόπουλος και Καίτη Πάνου.

Στην χθεσινή εκδήλωση, εκτός των προαναφερόμενων, παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κα Μαρίνα Πανάγου, ο Αντ/ρχος Πολιτισμού κ. Γ. Τζιορτζιώτης & οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Μπαλατσούκας & Θαν. Γιαννοτάκης.

Να επισημάνουμε πως ακολουθούν δύο ακόμη εκδηλώσεις…

την Δευτέρα 20 Αυγούστου, “Λαϊκή Βραδιά”, στον χώρο της πλατείας του Αγ. Νικολάου(Μεσοχώρι) &..

την Τρίτη 21 Αυγούστου, παρουσίαση παραδοσιακών χορών, από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης & του Κέντρου Χορού Τρικάλων ‘ΤΡΙΚΚΗ”.

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9:00μμ, με είσοδο ελεύθερη για όλο το κοινό!

 

DSC03804

DSC03805

DSC03806

DSC03807

DSC03808

DSC03809

DSC03810

DSC03812

DSC03814

DSC03816

DSC03817

DSC03819

DSC03820

DSC03821

DSC03822

DSC03823

DSC03824

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Δήλωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, για τη μεγάλη του εκλογική νίκη

  Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες του Δήμου Πύλης, που τ…