451496176

Πολύ μικρότερα τα ποσοστά της εφηβικής εγκληματικότητας στη χώρα

Ο δείκτης της εφηβικής παραβατικότητας στην Αυστραλία και ειδικότερα στην κομητεία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει κατακρημνιστεί κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Η παράξενη αυτή πτώση στα ποσοστά έχει να κάνει με τα πάντα, από χρήση ναρκωτικών και μικροκλεψιές μέχρι οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και βίαιες συμπεριφορές.

Και όπως μας λέει επίσημη κρατική μελέτη, δεν είναι γιατί εφαρμόστηκαν πρωτοποριακά μέτρα αποτροπής εγκλήματος ή νέες τεχνικές παρακολούθησης, κάθε άλλο. Είναι απλώς γιατί τα νιάτα προτιμούν να κάθονται σπίτι και να βλέπουν Netflix ή να περιηγούνται στο Instagram!

364593506

Η μελέτη του Australian National University κατέγραψε μεγάλη πτώση σε όλους τους τομείς της νεανικής παραβατικότητας, με κάποιους δείκτες να παρουσιάζουν μείωση ακόμα και στο μισό. «Πού έχουν πάει όλοι οι νεαροί παραβάτες;» τιτλοφορείται χαρακτηριστικά η έκθεση, την οποία εξηγούν οι εγκληματολόγοι με τα νέα ήθη της νεολαίας και το «κόλλημα» των νεαρών με το ίντερνετ, τα κοινωνικά μέσα και τις νέες μορφές οικιακής ψυχαγωγίας.

Όπως υποδεικνύουν ωστόσο στο μόνιμο κλισέ τέτοιων μελετών, χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να αναλύσουν την παραβατική πτώση των νεολαίων…

newsbeast.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…