65511420_2286546124798843_5960168344777654272_n

ΗΡωσία έστειλε 150 Σύριους καθεστωτικούς αντάρτες στην Λιβύη, οι οποίοι συμφώνησαν να πολεμήσουν για 1000-1500 δολάρια το μήνα, αλλάζοντας πλήρως το σκηνικό στην χώρα μετά την μαζική παρέμβαση της Τουρκίας.

 Οι μισθοφόροι μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Hmeymim στη Λατάκια, πριν ενταχθούν στις τάξεις του Χαφτάρ.

Πριν από περίπου 10 ημέρες, η Ρωσία μετακίνησε 600 Σύριους πολεμιστές από την πόλη Χομς στην κεντρική Συρία για ειδική εκπαίδευση από Ρώσους κομάντος.

Έτσι μετά τους Ρώσους μισθοφόρους, τους Σουδανούς ομόλογους τους και τους ένοπλους αντάρτες του Τσαντ, τώρα θα έχουμε και Σύριους καθεστωτικούς κατά των Τούρκων στην Λιβύη.

Χθες όμως είχαμε μια νέα χοντρή σφαλιάρα, την οποία δέχθηκαν οι δυνάμεις των Τούρκων, των Σύριων ανταρτών και των μελών του GNA  στην Τρίπολη αναπτερώνοντας το ηθικό των δυνάμεων του Χαφτάρ.

Ο Λίβυος στρατηγός Mabrouk Al-Ghazwi, διοικητής της Ομάδας Επιχειρήσεων της Δυτικής Περιφέρειας, ανακοίνωσε ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης αναχαίτισε μια μεγάλη επίθεση από τις πολιτοφυλακές του GNA κατά μήκος διαφόρων αξόνων στα νότια της πρωτεύουσας, Τρίπολη.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας ως ήρωες τους έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ, αφού υπέστησαν βαριές απώλειες και τραυματισμούς», δήλωσε ο Αλ-Γκαζούι.

Ο στρατηγός δήλωσε ότι η επίθεση περιελάμβανε τουλάχιστον 1.500 Σύριους μισθοφόρους, σύμφωνα με τις ομολογίες ενός κρατουμένου που συνελήφθη εκτός από τις απώλειες των «φιλο-τουρκικών πολιτοφυλακών της Λιβύης».

Πρόσθεσε ότι αυτή η επίθεση κόστισε στις επιτιθέμενες δυνάμεις πολλά θύματα, προκαλώντας μεγάλο αριθμό θανάτων, περισσότεροι από 60 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων και ανώτερων αξιωματικών και των δύο εθνικοτήτων, και τον τραυματισμό περισσότερων από 100. Αυτό ανάγκασε τα νοσοκομεία που τους δέχθηκαν να ζητήσουν δεκάδες φιάλες με αίμα.

Ο Αλ-Γκαζούι εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι πολλοί στρατιώτες του GNA σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να σώσουν μια ομάδα πολιορκημένων εισβολέων Τούρκων αξιωματούχων πριν σκοτωθούν όλοι τους.

«Οι επιτιθέμενες ομάδες αποσύρθηκαν μετά τη δολοφονία της τουρκο-συριακής ομάδας», δήλωσε ο Διοικητής της Ομάδας Επιχειρήσεων της Δυτικής Περιφέρειας.

Ο ίδιος επαίνεσε τις «ηρωικές ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων του LNA, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών και των στρατιωτών», τονίζοντας ότι προέρχονται από όλες τις φυλές της Λιβύης που εντάχθηκαν στις τάξεις των δυνάμεων του για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα. ΟΙ Λίβυοι στην Τρίπολη παραπλανήθηκαν από τον νεο-οθωμανισμό, τόνισε ο Λίβυος ανώτατος αξιωματικός.

Μεταφορά τουρκικών αρμάτων μάχης στην Λιβύη

Φωτογραφία σε ελληνική αξιόλογη σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει την μεταφορά τουρκικού άρματος μάχης M-60A3 TTS πάνω σε αρματοφορέα στη Μισράτα με μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 του Κατάρ.

Antiwar@AntiwarRawitna
Φωτογραφία των τελευταίων 24ωρων από Λιβύη. Αρμα μάχης σκεπασμένο(!) πάνω σε αρματοφορέα στη Μισράτα, όπου έχουν αναπτυχθεί Τούρκοι στρατιωτικοί. Στο αεροδρόμιο έχουν προσγειωθεί τελευταία κ βαρέα μεταγωγικά C-17 του Κατάρ. Πιθανό φορτίο από Τουρκία: Άρματα μάχης Μ48 ή M60

View image on Twitter
23 people are talking about this
 Μετά την παρουσία τουρκικού ΤΟΜΑ kaplan στην Λιβύη τώρα έχουμε και την μεταφορά αρμάτων μάχης M-60A3 TTS, για τα οποία δεν γνωρίζουμε τον αριθμό, πιθανότατα 10-12, σε μια αυξημένη ενίσχυση των δυνάμεων της Τρίπολης με σκοπό να νικήσουν τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

M.LNA@LNA2019M
has paid ( & ) leaders and officials in ( ) $250k each.

View image on Twitter
50 people are talking about this
Μάταια όμως, διότι οι πολιτοφυλακές του Χαφτάρ αποτελούνται από μέλη που ανήκουν στις περισσότερες και σημαντικότερες φυλές της Λιβύης, οι οποίες πολεμούν για την χώρα τους και όχι για το χρήμα.

Το Κατάρ για παράδειγμα έχει πληρώσει στους ηγέτες της μουσουλμανικής αδελφότητας και στους αξιωματούχους του GNA στην Λιβύη, πάνω από 250.000 $ στον καθένα.

Παρέμβαση της Αλγερίας στη Λιβύη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Sabri Boukadoum υλοποιώντας παρέμβαση τόνισε ότι οι περιφερειακές και ξένες δυνάμεις θέλουν να έχουν την Λιβύη σε κατάσταση χάους και πολέμου, επισημαίνοντας ότι η συνεχιζόμενη ροή όπλων στη Λιβύη συνέβαλε στον εξοπλισμό των τρομοκρατικών ομάδων.

Ο ίδιος σε δήλωση που εξέδωσε χθες το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας δήλωσε: «Δεν μπορώ να μην εκφράσω τη βαθιά ανησυχία μας για τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Λιβύη τις τελευταίες εβδομάδες, για τις οποίες δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για την σύγκρουση συμφερόντων περιφερειακών και διεθνών δυνάμεων,που φαίνεται να συμφωνούν μόνο στην διατήρηση της Λιβύης σε κατάσταση αναρχίας, proxy war και αρένας εμφυλίου πολέμου ες βάρος του αδελφού Λιβυκού λαού. «

«Η μεγάλη ροή όπλων στη Λιβύη συνιστά κατάφωρη παραβίαση των διεθνών ψηφισμάτων και τροφοδοτεί συνεχώς με όπλα τον εμφύλιο πόλεμο,συμβάλλοντας στον εξοπλισμό τρομοκρατικών ομάδων που έχουν αποσταθεροποιήσει την περιοχή και εμποδίζουν μια πολιτική διευθέτηση αυτής της κρίσης», πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ της Αλγερίας.

«Επαναλαμβάνω την προθυμία της Αλγερίας να αγκαλιάσει τον Λιβυκό διάλογο, δίνοντας έμφασή στον κεντρικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι γειτονικές χώρες και η Αφρικανική Ένωση στη διεθνή διαδικασία για την επίλυση της κρίσης της Λιβύης», κατέληξε ο ίδιος.

Πρόκειται απλά για ορθές δηλώσεις, μόνο που ο Ερντογάν και τα σχέδια του για Οθωμανική αυτοκρατορία  στην Βόρειο Αφρική δεν παίρνουν χαμπάρι από τέτοια. Εδώ χρειάζεται δράση και στρατιωτική παρέμβαση κατά της τουρκικής εισβολής στην χώρα από διεθνείς οργανισμούς και χώρες της περιοχής.

M.LNA@LNA2019M

militia fighter AbdulSalam al-Shamah was killed by the Libyan Army today As he was trying to save theTurks ?.

View image on Twitter
28 people are talking about this
M.LNA@LNA2019M

militia leader Muhammad Abdullah Karsem (Al-Barduz) from Misrata killed today by the Libyan Army .
That makes it 10 GNA commanders killed today in .

View image on Twitter
33 people are talking about this
Πηγή:pentapostagma.gr
Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…