Arxiki

«Λευκό» το τοπίο & στο πεδινό κομμάτι του Δήμου Πύλης, όπου από σήμερα νωρίς το πρωί άρχισε να χιονίζει με το ύψος του χιονιού, έως αυτή την ώρα που συντάσσουμε το άρθρο(1:30μμ) το ύψος του χιονιού να αγγίζει τους πέντε πόντους, στο νοτιοδυτικό πεδινό τμήμα, όπως αυτό διαχωρίζεται από τον Πορταϊκό ποταμό & στους 2-3 πόντους στο βορειοδυτικό, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Στο ορεινό κομμάτι του Δήμου Πύλης, από το σημείο «4» & προς τα πάνω, οι κεντρικοί οδικοί άξονες είναι ανοιχτοί, ωστόσο χρήσιμα αποδεικνύονται τα χιονολάστιχα & οι αντιολισθητικές αλυσίδες, ιδίως από την «Πηγή των Θεών» & προς τα Στουρναραίικα, καθώς & από το σημείο «Τζιατζιάς» μετά την Ελάτη.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου 42 μηχανήματα από πλευράς Π.Ε. Τρικάλων επιχειρούν σε όλο το ορεινό δίκτυο του Νομού, κάνοντας ταυτόχρονα ρίψεις αλατιού, με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη να συντονίζει για άλλη μια φορά το έργο του αποχιονισμού, ξεκινώντας επιτόπιους ελέγχους της δημιουργηθείσας κατάστασης από τα πεδινά ακόμη τμήματα.

Από πλευράς Δήμου Πύλης, ο υπ/νος Αντ/ρχος Πολ. Προστασίας κ. Σωτ. Αγγέλης, έχει ρίξει στη μάχη του αποχιονισμού 30 μηχανήματα, μαζί με τα ιδιωτικά που έχει ναυλώσει ο Δήμος, ώστε να αντιμετωπίσει επαρκώς το φαινόμενο σε ορεινό & πεδινό τμήμα, ενώ σύντομα μπαίνει στο «παιχνίδι» & ειδικό μηχάνημα τύπου bobcat, το οποίο θα επιχειρεί κυρίως στα ορεινά & σε ενδιάμεσους δρόμους, όπου το χιόνι είναι πολύ & ο αποχιονισμός γίνεται ακόμη πιο δύσκολος με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ύστερα & από την μεγάλη προσέλευση επισκεπτών που δέχτηκαν περιοχές όπως η Ελάτη.

Στα Στουρναραίικα τις τελευταίες ώρες συχνές είναι οι διακοπές ρεύματος, λόγω του βάρους του χιονιού στα ηλεκτροφόρα καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ ή πιθανές πτώσεις κλαδιών σε αυτά, ενώ περιστατικό ηλικιωμένου στον οικισμό «Παλαιοχώρι» που έχρηζε ιατρικής φροντίδας αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, καθώς μηχάνημα του Δήμου άνοιξε διάβαση μεταφέροντάς τον έως τον κεντρικό δρόμο, απ’ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του Κ.Υ. Πύλης.

Οι επόμενες ώρες, σύμφωνα & με τον Αντ/ρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη η κατάσταση θα δυσκολέψει, καθώς οι προβλέψεις μιλάνε για ολικό παγετό, που στα πεδινά τμήματα ο υδράργυρος θα πέσει & στους -10, ενώ στα ορεινά θα αγγίξει ακόμα & τους -17, εφιστώντας την προσοχή όχι μόνο των οδηγών ΙΧ, αλλά & πεζών, συνιστώντας σε όλους την μη άσκοπη μετακίνηση.

 

IMG_5324

IMG_5327

IMG_5328

IMG_5332

IMG_5334

IMG_5335

IMG_5340

IMG_5341

xioni (1)

xioni (2)

ELATI (1)

ELATI (2)

ELATI (3)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Διακοπή ρεύματος σε ΤΚ & περιοχές των Δήμων Πύλης & Τρικκαίων

Ειδοποιούνται οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεσθούν απαραίτητ…