laiki syspirwsi d Trikkaiwn

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε ήταν η απάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων στο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για  να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο , η οποία να ζητά από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ο δήμαρχος δε δεσμεύτηκε σε καμιά απόφαση και παρέπεμψε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Πέμπτη το πρωί και στη συνάντηση με τον υπουργό την ίδια μέρα. ! Ποιον επιτέλους κοροϊδεύουν με τέτοιες στημένες συνεδριάσεις που θα είναι για το θεαθήναι και τις φωτογραφίες; Με ποια θέση η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και ο δήμαρχος θα πάνε στον  υπουργό;

Το κυρίαρχο αίτημα εργαζομένων και πολλών ήδη Δημοτικών Συμβουλίων ανά τη χώρα  είναι ένα: Διασφάλιση των εργαζομένων στις θέσεις τους για να λειτουργήσουν οι δήμοι μας και νομοθετική ρύθμιση τώρα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων. Με την πρόσφατη απόφασή του, το Ελεγκτικό Συνέδριο οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους σε νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου, ενώ μένει να αιωρείται η απειλή της μη πληρωμής ακόμη και αυτών των δεδουλευμένων τους.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο δήμαρχος συνέχισε σ’ ένα παιχνίδι αποπροσανατολισμού  και ψευτοδιλλημάτων  του τύπου « θα ήθελα αλλά δε μπορώ» , «ποιους συμβασιούχους να πρωτομονιμοποιήσω;» . Παλιό κόλπο του διαίρει και βασίλευε και της δημιουργίας ανθρωποφαγίας μεταξύ των εργαζομένων. Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης τέτοιου είδους πρακτικές. Ψεύτικες εντυπώσεις κι ελπίδες μοιράζει η κυβέρνηση που προτείνει αντικατάσταση των συμβασιούχων με 2μηνα. Βασιλικότερος του βασιλέως ο Δήμαρχος Τρικκαίων πρότεινε και αποφάσισε την πρόσληψη εργαζομένων με 5 μέρες  εργασίας το μήνα!!! Σε κοινή πορεία κυβέρνηση και δήμαρχος με τελικό σκοπό το διακαή τους στόχο , την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας .

Γι’ αυτούς του λόγους είναι κάλπικα τα λόγια συμπόνιας δημάρχου και αντιδημάρχων προς τους συμβασιούχους. Την ώρα που με το ένα χέρι τους χτυπάνε συμπονετικά στην πλάτη με το άλλο σκάβουν το λάκκο τους.

Η θέση των συμβασιούχων στα Τρίκαλα και σ’όλη την Ελλάδα είναι σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά  δικαιώματα. Τελεία και παύλα. Εδώ κρίνονται όλοι.

Οι εργαζόμενοι στο δήμο μας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και γι’ αυτή τη δημοτική αρχή».

                                                                                                        Οι   Δημοτικοί Σύμβουλοι

                                                                                                          Καΐκης Γιώργος

                                                                                                          Λιατίφης Γιώργος

                                                                                                          Τάσιος Κώστας

 

Τρίκαλα 21 Ιούνη  2017

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…