Screenshot_20200615_135552

Δημόσια θέση πήρε σήμερα το πρωί για την μετάθεση του αρχιμανδρίτη Αχίλλειου Τσούτσουρα ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος.

“Ήταν προσωπική του επιλογή”, ξεκαθάρισε ο κ. Ιερώνυμος μετά τη θεία λειτουργία που τέλεσε για την εορτή του αγίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου και πρόσθεσε πως “στην αρχή είπα όχι στον π. Αχίλλειο που μου το ζήτησε, αλλά επειδή επέμενε και εγώ δεν ήθελα να τον στενοχωρήσω, επέτρεψα την μετακίνησή του στην μητρόπολη Τρίκκης”.

Από τον μητροπολιτικό ναό του αγίου Αχιλλείου, ο μητροπολίτης Λαρίσης, που σήμερα είχε τα ονομαστήριά του, απευθυνόμενος προς τον π. Αχίλλειο ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, σημείωσε πως “αν στα Τρίκαλα δυσκολευτείς, στενοχωρηθείς και δεν αναπαυθείς, εδώ θα επιστρέψεις” και συμπλήρωσε πως “εδώ είναι ο τόπος σου, εδώ είναι η διακονία σου και εδώ θα σε περιμένουμε πάντα”.

Ο κ. Ιερώνυμος, που ήταν πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Φθιώτιδος αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο και πλειάδα κληρικών, αναφερόμενος στην αγαστή συνεργασία που είχε όλο αυτό το διάστημα με τον π. Αχίλλιο, υπογράμμισε πως “από την πρώτη στιγμή συνεργαστήκαμε. Ποτέ δεν στενοχωρηθήκαμε μεταξύ μας και προχωρούσαμε” και τόνισε πως “στεναχωριέμαι για την απόφασή του αλλά δεν θέλω να κόψω την πορεία του”.

Κλείνοντας, ο μητροπολίτης Λαρίσης ζήτησε από τον πρώην πρωτοσύγκελο να το ξανασκεφτεί, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “η αγάπη μας είναι δεδομένη”.

Στη θεία λειτουργία παραβρέθηκαν συμπροσευχόμενοι οι μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και Σταγών κ. Θεόκλητος, για να ευχηθούν από κοντά στον κ. Ιερώνυμο, ο οποίος δεν εόρτασε επίσημα τα ονομαστήριά του.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…