18cf7b228e71a688cac0592874cdbd8b_L

Στο εδώλιο τέσσερα άτομα, που «εξαργύρωναν» τα πλαστά χαρτονομίσματα σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια κι αλλού…

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, έδωσαν λόγο την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2016 από τη Β’ ΟΠΚΕ Ευρυτανίας για πλαστό 50ευρω που είχαν δώσει σε πρατήριο υγρών καυσίμων της περιοχής.

Συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου του 2016 οι αστυνομικοί είχαν σταματήσει για έλεγχο ένα αυτοκίνητο με αθηναϊκές πινακίδες και είχαν βρει μέσα σε αυτό πλαστά 50ευρα και ένα πλαστό 20ευρω, καθώς και διάσπαρτα αποσπάσματα ινδικής κάνναβης, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι επιβάτες του, τρεις Αλβανοί υπήκοοι, δύο άνδρες ηλικίας τότε 25 και 24 ετών και μία γυναίκα 22 ετών.

Στη δικογραφία συμπεριλήφθηκε και η Ελληνίδα φίλη του 25χρονου που επίσης κάθισε την Πέμπτη στο εδώλιο του Τριμελούς.

Η τιμή των πλαστών

Σύμφωνα με τη δικογραφία, αλλά και τις απολογίες των κατηγορουμένων η «παρέα» είχε προμηθευτεί από κάποιον «Φρέντυ» σε καφετέρια της Αθήνας, 45 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 16 των 20 προκειμένου να τα προωθήσουν στην αγορά και να αποκομίσουν κέρδος. Σύμφωνα με τους ίδιους τα είχαν αγοράσει προς 20 ευρώ το ένα, τα μεγάλα χαρτονομίσματα και 8 ευρώ τα 20ευρα.

Σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς σε σχετική ερώτηση της έδρας, δε θα έβγαζαν πάνω από 800 ευρώ, ωστόσο το «δάγκωμα» στους ανυποψίαστους επαγγελματίες θα ξεπερνούσε τα 2.500 ευρώ στη «βόλτα» που είχαν κάνει εκείνο το διάστημα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πριν την πατήσουν στο βενζινάδικο του Καρπενησίου, η «παρέα» είχε μείνει σε ξενοδοχείο στην Εύβοια, είχε αγοράσει μικροπράγματα από περίπτερο στη Μακρακώμη, είχε φάει σε άλλο χωριό της δυτικής Φθιώτιδας και γενικότερα είχε εξαπατήσει αρκετό κόσμο σε διάφορες ακόμη περιοχές της Ελλάδας.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους κατά περίπτωση τους τέσσερις κατηγορούμενους για σύσταση συμμορίας και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων και επέβαλλε ποινές από 4 έτη μέχρι 4 έτη και 10 μήνες με 3ετη αναστολή.

Πηγή: lamiareport.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Αμεση η ανταπόκριση στο αίτημα του Δ. Τρικκαίων για οικίσκους σε πλημμυροπαθείς  

Θα τοποθετηθούν μάλιστα εντός των οικοπέδων τους, για αποφυγή ιδρυματοποίησης και μείωση χ…