Skrekas Ant1

Nα ολοκληρώσουν άμεσα τις δηλώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν από το μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων, κάλεσε τους αγρότες στις πληγείσες περιοχές ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, μιλώντας το Σάββατο στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Ant1, στην οποία ήταν επίσης καλεσμένος ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από την πρώτη στιγμή έσπευσε να καταγράψει την επικών διαστάσεων καταστροφή που προκάλεσε ο κυκλώνας, δίνοντας έμφαση στο ζωικό κεφάλαιο. Εκτιμάται ότι ο «Ιανός» άφησε πίσω του περισσότερα από 7.000 νεκρά ζώα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών βυθίστηκαν κάτω από εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Πέρα από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, επισήμανε ο Υφυπουργός. Ο κ. Σκρέκας είπε ότι με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ετοιμαστεί ένα εθνικό σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των αγροπεριβαλλοντικών υποδομών, με έργα που είναι αντιπλημμυρικά και ταυτόχρονα αρδευτικά. Το νερό που μας πνίγει είναι το ίδιο που μας λείπει, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο γενικότερο σχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής, ο κ Σκρέκας διεμήνυσε ότι στόχος είναι να μειωθεί και η φυγή των νέων στο εξωτερικό, καθώς στο πλαίσιο της νέαςΚοινής Αγροτικής Πολιτικής για την περίοδο 2021-2027 «θα δώσουμε ιδιαίτερα κίνητρα σε νέους ανθρώπους που έχουν τις δεξιότητες να εισέλθουν στον πρωτογενή τομέα και με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουμε να μετασχηματίσουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας». Όπως επισήμανε ο Υφυπουργός, σε κάθε τομέα, και στον πρωτογενή, πρέπει να εισέλθουν επιστήμονες. «Δεν μπορούμε να καλλιεργούμε σήμερα στα χωράφια με τον τρόπο που καλλιεργούσαν οι παππούδες μας», σημείωσε.

Τέλος,σε ό,τι αφορά την αμυντική πολιτική, ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι ένα μεγάλο τμήμα των προμηθειών της χώρας σε αμυντικό εξοπλισμό να παράγεται στην Ελλάδα, ενώ σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα σχολίασε ότι «εμείς λίγο-πολύ γνωρίζαμε τι προσπαθούσαν να κάνουν τότε στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να προωθήσουν κάποιους δικούς τους ανθρώπους», προσθέτοντας ότι από τις εξελίξεις στην υπόθεση περισσότερο απογοητεύονται όσοι στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…