skrekas

Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι ηστήριξη του εισοδήματος των παραγωγών, η προσέλκυση των νέων στον πρωτογενή τομέα και η προστασία των φυσικών πόρων, δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες από την πρόσφατη κακοκαιρία, τονίζοντας ότι οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί σύντομα η σχετική διαδικασία.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, ο ΕΛΓΑ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές για την επιτάχυνση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων.

Ένα ακόμη συμπέρασμα που προκύπτει από την κακοκαιρία, προσέθεσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι μια απειλή που αφορά αόριστα το μέλλον, αλλά είναι ήδη παρούσα και έχει χτυπήσει και την πόρτα της χώρας μας.

Ο ι προτάσεις που θα καταθέσει η χώρα μας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, θα επικεντρωθούν στο ζήτημα του περιβάλλοντος, της γεωργίας ακριβείας, της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, στο πλαίσιο της στήριξης των μικρών και μεσαίων αγροτών, της ένταξης των νέων στον πρωτογενή τομέα και της προστασίας της υπαίθρου.

Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπή εισοδήματα για τους Έλληνες παραγωγούς σε ένα βιώσιμο αγροτικό τομέα, με ενθάρρυνση της καινοτομίας και των νέων καλλιεργειών, κατέληξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…