IMG_4707

Παρέμβαση Κώστα Αγοραστού στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών

«Η Ευρώπη είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς αλλά  για να διαφυλάξουμε το ευρωπαϊκό όραμα και ιδεώδες πρέπει να επενδύσουμε στην πολιτική συνοχής, με σεβασμό και ενδιαφέρον στις μικρές, καθημερινές ανάγκες κάθε Ευρωπαίας και Ευρωπαίου».

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός από τις Βρυξέλες, σεπαρέμβαση του στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης.

Ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι «σήμερα υπάρχει έλλειψη  κοινωνικής ισορροπίας στην Ευρώπη και ότι μόνο με πολιτικές στις οποίες θα διεισδύουν οι επιθυμίες των πολλών θα αποκτήσουν ξανά οι πολίτες την εμπιστοσύνη απέναντι στην Ευρώπη».

«Το μικρό, που ποτέ δεν είναι μικρό» ανέφερε ο κ. Αγοραστός «δηλώνει την προσήλωσή μας στους ανθρώπους και τις καθημερινές ανάγκες, όπως αυτές διαμορφώνονται, μεταβάλλονται και εξελίσσονται στην εποχή μας.Αυτή είναι η αποστολή μας, η ανταπόκριση στις ανάγκες.Δεν είμαστε εδώ για τον εαυτό μας, είμαστε εδώ για τους πολίτες.Για τον κάθε πολίτη, που η δική του ανάγκη μοιάζει μικρή, αλλά για μας είναι μεγάλη.Μέσα από το ενδιαφέρον μας για το μικρό θα σταθούμε προσηλωμένα και αμετάθετα στο πλευρό των ανθρώπων.

Και το εργαλείο για να γίνει αυτό» διευκρίνισε ο κ. Αγοραστός «είναι ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα έργα πρέπει να καθορίζουν τον προϋπολογισμό και όχι  ο προϋπολογισμός τα έργα. Και πρέπει να είναι  προϋπολογισμός από κάτω προς τα πάνω, γιατί εκεί πρέπει να διεισδύουν οι επιθυμίες  κάθε Ευρωπαίας και κάθε Ευρωπαίου. Μπορούμε να το πετύχουμε, έχουμε τη δύναμη,  έχουμε όλους εσάς μαζί μας» κατέληξε.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της Μαρίας Μπρίζη

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ 40ΗΜΕΡΟ Τελούμε την Κυριακή 15/10/2023 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελάτης Τρικά…