agorastos

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, στη Λάρισα

 «Το πρωτογενές πλεόνασμα απομακρύνει την προοπτική επιστροφής της χώρας στην ευημερία και η υπερφορολόγηση είναι αντικίνητρο για όσους θέλουν να παράξουν»  τόνισε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, στη Λάρισα, με θέμα την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε  ότι «Eίναι λάθος η οικονομία να εστιάζει στον πληθωρισμό γιατί  έτσι περιορίζεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσει βασικές προκλήσεις του σήμερα όπως είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση και η χρηματοοικονομική σταθερότητα. Αντίθετα», είπε, «απαιτείται  επεκτατική δημοσιονομική πολιτική».

Ο Περιφερειάρχης  χαρακτήρισε «λάθος» τα μεγάλα αποθεματικά και το πρωτογενές πλεόνασμα γιατί αποτελούν βαρίδιο για την ανάπτυξη. Η λιτότητα είναι αντιπαραγωγική» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός προσθέτοντας: «Παραγωγική επανάσταση  και  Περιφερειακή Διακυβέρνηση θα μας οδηγήσουν με ταχύτητα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Απαιτούνται τολμηρές μεταρρυθμίσεις άμεσα, καινοτόμα σκέψη, σοβαρός σχεδιασμός, αποφασιστικότητα και λελογισμένα ρίσκα».

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Την Δευτέρα του Πάσχα, η «Γιορτή Αγάπης», από τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα ΄ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ¨ σας προσκαλεί στη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ¨ τη Δε…