Agor epixeirein (1)

Ενώπιον Ευρωβουλευτών και Στελεχών Ευρωπαϊκών Θεσμών στις Βρυξέλλες προανήγγειλε τη διοργάνωση πανευρωπαϊκού συνεδρίου καινοτόμων τεχνολογιών στον αγροδιατροφικό τομέα και τη δρομολόγηση νέων έργων, ύψους 800 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία

«Θέλουμε κι άλλοι νέοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Βαλεντίνου Τζέκα», προέτρεψε ο Περιφερειάρχης, ενώ ο Λαρισαίος δημιουργός του λογισμικού για τα fake news αξιολόγησε το Κέντρο Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας ως «την κατάλληλη πινελιά την κατάλληλη στιγμή για πολλούς νέους ανθρώπους»

Κ. Αγοραστός: «Η Θεσσαλία έχει πλέον αποκτήσει στις Βρυξέλλες και παρουσία και φωνή και βραβεύεται για τις πρωτοβουλίες και τα έργα της»

Τη πολύπλευρη στήριξη νέων της Θεσσαλίας μέσω του Κέντρου Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας για να κάνουν πράξη τις ιδέες τους στήνοντας τις δικές τους (καινοτόμες – νεοφυείς – start-up) επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

«Στην εποχή του brain drain αλλά και του talent drain (μετανάστευση ταλέντων στο εξωτερικό), θέλουμε οι νέες και οι νέοι της Θεσσαλίας να γνωρίζουν ότι ως Περιφέρεια είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους όταν μας χρειάζονται», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός ενώπιον ευρωβουλευτών, στελεχών των ευρωπαϊκών θεσμών, Θεσσαλών που εργάζονται στις Βρυξέλλες αλλά και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων από την Ελλάδα.

«Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε νέα και κάθε νέο της Θεσσαλίας να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να επιχειρήσουν, πώς όμως; Στο κατάλληλο περιβάλλον, με καθοδήγηση, με ουσιαστική στήριξη, με χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους», διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης προτρέποντας: «Θέλουμε κι άλλοι νέοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Βαλεντίνου Τζέκα».

«Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας είναι η κατάλληλη πινελιά την κατάλληλη στιγμή για πολλούς νέους ανθρώπους. Χρειάζεται να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορούν να ρισκάρουν», τόνισε από την πλευρά του ο Λαρισαίος δημιουργός του FightHoax.gr, του λογισμικού ανίχνευσης ψευδών ειδήσεων (fake news).

Εξιστορώντας τη δική του πορεία και αναφέροντας ότι και ο ίδιος στηρίχθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πρώτα του βήματα, ο κ. Βαλεντίνος Τζέκας ανέδειξε τη χρησιμότητα των θερμοκοιτίδων αλλά και των ειδικών που θα εμπνεύσουν και θα καθοδηγήσουν τους νέους επιχειρηματίες, ενώ ως νευραλγικής σημασίας αξιολόγησε και τη χρηματοδότησή τους σε πρώτο στάδιο.

Κέντρο τεχνολογίας η Θεσσαλία

«Στόχος μας είναι η Θεσσαλία να εξελιχθεί σε Κέντρο Τεχνολογίας αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις και νέες τεχνολογίες με έμφαση στον αγροδιατροφικό κλάδο και τη γεωργία ακριβείας», τόνισε ο Περιφερειάρχης προαναγγέλλοντας τη διοργάνωση πανευρωπαϊκού συνεδρίου καινοτόμων τεχνολογιών αγροδιατροφικού τομέα.

Όπως εξήγησε, το σχέδιο της Περιφέρειας που συνεργάζεται με την Τεχνόπολη και το ΤΕΙ Θεσσαλίας διαρθρώνεται σε δύο άξονες:

«-Ο πρώτος στοχεύει να αναπτύξει τις ψηφιακές ικανότητες (digital skills) των επαγγελματιών και να αναπτύξει την νεανική επιχειρηματικότητα.

-Στο δεύτερο η περιφέρεια να αποκτήσει αναγνωρίσιμο πλεονέκτημα με ένα τεχνολογικό τομέα με ισχυρά τοπικά χαρακτηριστικά εκμεταλλευόμενη τη ηγετική της θέση στη Ελλάδα».

 

Επενδύστε στη Θεσσαλία

«Η ενίσχυση της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι μία μόνο από τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε την έξυπνη επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε τις επενδύσεις, αναδεικνύουμε την καινοτομία αλλά και την εξωστρέφεια ως κεντρική προτεραιότητα της Περιφέρειας.

Η Θεσσαλία έχει πλέον αποκτήσει στις Βρυξέλλες και παρουσία και φωνή και βραβεύεται για τις πρωτοβουλίες και τα έργα της», είπε με έμφαση ο Περιφερειάρχης αναφέροντας:

-την ανάδειξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως Επιχειρηματικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019,

-την επιλογή του ιδίου από την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ ως Εισηγητή Rapporteur) για το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα InvestEU, που αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις πάνω από 650-700 δις ευρώ,

-την πρώτη θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που έλαβαν οι δράσεις της Περιφέρειας για τα υποβρύχια μουσεία και τα καταδυτικά πάρκα μέσω του προγράμματος BLUEMED,

– την επικείμενη βράβευση της λίμνης Κάρλας ως το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ.

«Επενδύστε στη Θεσσαλία! Αυτό είναι το μήνυμά μας, αυτό προβάλλουμε καθημερινά, αυτό προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε πράξη διαμορφώνοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις, εντός βεβαίως του περιορισμένου πλαισίου ελευθερίας και κινήσεων που έχει η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα συγκριτικά με τις προηγμένες οικονομικά χώρες και τις ώριμες δημοκρατίες του πλανήτη», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μέχρι τώρα έχουν υλοποιηθεί επενδυτικά σχέδια στη Θεσσαλία συνολικού προϋπολογισμού ευρώ.

 

Νέα έργα 800 εκατομμυρίων ευρώ την επόμενη 4ετία

«Μέσα στην κρίση κρατήσαμε όρθια τη Θεσσαλία, στηρίξαμε την κοινωνία και ολοκληρώσαμε 2500 έργα συνολικού ύψους 2,5 δις ευρώ για να στηρίξουμε την παραγωγή και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης προαναγγέλλοντας ότι έχουν δρομολογηθεί νέα έργα ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ για τη νέα 4ετία.

 

Συναντήσεις με Ευρωβουλευτές

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Κ. Αγοραστός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις Ευρωβουλευτές κ.κ. Εύα Καϊλή και Άννα Σακοράφα και τους Ευρωβουλευτές κ.κ. Γιώργο Κύρτσο, Γιώργο Ζαγοράκη, Νίκο Ανδρουλάκη, Στέλιο Κούλογλου, Νότη Μαριά και Κώστα Χρυσόγονο.

Agor epixeirein (2)

Agor epixeirein (3)

Agor epixeirein (4)

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…