Agorastos Pyli 29-5-20 (2)

Στην Πύλη βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο & επίβλεψε διά ζώσης την πρόοδο των εργασιών στο ύψος του οικισμού «Νέα Πύλη», όπου κατασκευάζεται το τελευταίο κομμάτι της νέας Εθνικής Οδού Τρικάλων – Άρτας & συγκεκριμένα το τμήμα «Παράκαμψη Πύλης, από Πύλη έως Παλαιομονάστηρο» & περιλαμβάνει κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους περίπου 4,50Km, κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 0,450 Km, κατασκευή παράπλευρου δικτύου αριστερά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 0,750Km, κατασκευή αγροτικού δικτύου δεξιά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 4,250Km, κατασκευή ισόπεδου κόμβου Αγίου Βησσαρίωνα (μορφής «ταυ»), καθώς και κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Πύλης (μορφής «σταυρού»), συνολικού προϋπολογισμού 16.800.000,00 ευρώ.

Τον κ. Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντ/ρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης, καθώς και η προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Σταυρούλα Καρρά, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή της ΕΟ Τρικάλων – Άρτας.

Μιλώντας ο κ. Αγοραστός στο Pylinews.gr, για το συγκεκριμένο έργο, ανέφερε πως «πρόκειται για έργο ουσίας το οποίο δημιουργεί ασφάλεια στην μετακίνηση ανθρώπων & προϊόντων και μετριάζοντας τις αποστάσεις, θα μεταμορφώσει και αναβαθμίσει την Πύλη. Ένα έργο το οποίο πολλοί ονειρεύτηκαν κι εμείς το κάνουμε πράξη, επειδή αγαπάμε την Πύλη. Θεωρούμε πως μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα αποδοθεί στην κυκλοφορία, κουμπώνοντας με το υπόλοιπο κομμάτι στον κόμβο Λυγαριάς έως την γέφυρα Καραβόπορου».

Ο κ. Περιφερειάρχης αναφέρθηκε & σε άλλα τρία έργα που αφορούν στον Δ. Πύλης τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και έχουν ξεκινήσει ή αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν, όπως το προπονητικό κέντρο στο «Κορπ», του οποίου οι εργασίες κατασκευής του έχουν ξεκινήσει πριν από μία εβδομάδα, η ανάπλαση του χώρου στους καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς, αλλά & στην κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται ο χρονικός ορίζοντας έναρξης των εργασιών, θα είναι κάπως πιο μακρύς.

Σε ερώτησή μας εάν στην ατζέντα των έργων που σχεδιάζει η Περιφέρεια γενικότερα για τους Δήμους της, σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται & ο Δήμος Πύλης με συγκεκριμένα επιπλέον έργα, η απάντησή του ήταν λακωνική και ταυτόχρονα Δελφική, λέγοντας: «Αυτό θα το δούμε»…

Agorastos Pyli 29-5-20 (3)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…