skrekas

Η στήριξη των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως επισήμανε ο κ. Σκρέκας, οι τέσσερις βασικοί στόχοι για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, η προσέλκυση νέων αγροτών, η προστασία του περιβάλλοντος και η στήριξη των ακριτικών περιοχών. «Πρέπει να δούμε εξατομικευμένα πώς θα στηρίξουμε την Αλεξανδρούπολη, η οποία κατέχει σημαντική θέση. Θα στηρίξουμε πάνω απ’ όλα τις ακριτικές περιοχές. Πρέπει να παραμένουν οι αγρότες στις περιοχές τους, να μη μεταναστεύουν, να διατηρούν την κοινωνική συνοχή της υπαίθρου, να συμμετέχουν στην ανάπτυξη της οικονομίας» είπε.

Μιλώντας στην ενημερωτική ημερίδα για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι τα κέρδη για τους Έλληνες παραγωγούς θα προέλθουν από την ταυτοποίηση και προστασία των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αγροτικών προϊόντων, καθώς και τη σωστή προβολή τους στους καταναλωτές.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση των αγροτικών και περιβαλλοντικών υποδομών, ώστε να μειωθεί δραστικά το κόστος άρδευσης στην αγροτική παραγωγή. «Κάνουμε ένα εθνικό σχέδιο, με ενιαία κατεύθυνση, οργανωμένο, με συνέχεια, όχι αποσπασματικά ο καθένας μόνος του. Αυτό το σχέδιο είναι έργο ζωής και πνοής για τους αγρότες, ώστε οι επόμενες γενιές να έχουν τις ίδιες αν όχι καλύτερες συνθήκες απ’ αυτές που παραλάβαμε από τους προηγούμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Ζαμπούκη και τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ενώ επισκέφθηκε τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της αλευροβιομηχανίας Μύλοι Θράκης.

Photo Skrekas Alexpolis3

Photo Skrekas Alexpolis4

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…