bio-cow-300x200

Να ενταχθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας που έκαναν αίτηση στο Πρόγραμμα για τη Βιολογική Κτηνοτροφία ζητά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μετά την τελευταία ανακατανομή που έγινε, η Περιφέρεια Θεσσαλίας παίρνει επιπλέον μόνο 236.00 ευρώ, με αποτέλεσμα πολλοί κτηνοτρόφοι να μένουν εκτός Προγράμματος.

Agor 2Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής:

«Έγινε μια ανακατανομή βάσει της υπερδέσμευσης χρημάτων για τη βιολογική κτηνοτροφία σε όλη την Ελλάδα. Η Θεσσαλία είχε 29 εκατ. ευρώ από την αρχική κατανομή και στην νέα κατανομή το ποσό αυτό αυξήθηκε μόνο κατά 236.000 ευρώ και δεν μπορεί να καλύψει όλους του κτηνοτρόφους που έκαναν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Έτσι μένουν  εκτός 100 κτηνοτρόφοι.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας χρειαζόμασταν ακόμη 5 εκατ. ευρώ τα οποία ήταν εφικτό να δοθούν, καθώς τα χρήματα αυτά ήταν διαθέσιμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς λέμε να μην πάρουν οι άλλες Περιφέρειες. Αλλά δεν μπορεί να υπάρχει κτηνοτρόφος που με τα ίδια μόρια στη Θεσσαλία να είναι εκτός του Προγράμματος και στην υπόλοιπη Ελλάδα να εντάσσεται. Αυτό δημιουργεί ένα κόστος ανισότητας και μια έλλειψη ισονομίας και ισοπολιτείας».

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…