katharisma

Μερικές φορές παρότι έχεις ξοδέψει ώρες στην καθαριότητα του σπιτιού, διαπιστώνεις πως παραμένει μια βαριά και άσχημη μυρωδιά. Με αυτό το ζήτημα θα ασχοληθούμε σήμερα στο Goddess.gr και σου προτείνουμε φυσικούς τρόπους για να δώσεις άρωμα φρεσκάδας στο χώρο σου, ακόμη και αν έχουν μείνει έντονες μυρωδιές μετά από το μαγείρεμα.

Εξουδετέρωσε τις οσμές με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα στην οποία πολλάκις έχουμε αναφερθεί όταν μιλάμε για νοικοκυριό και καθαριότητα σπιτιού, έχει απίστευτα αποτελέσματα στην εξαφάνιση κάθε είδους μυρωδιάς. Απλά τοποθέτησε ένα μικρό δοχείο με λίγη μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες λεμονιού σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Φυσικά, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική αν στο χώρο υπάρχουν μικρά παιδιά.

Μαγικό μείγμα με ξίδι για να μη μυρίζει το σπίτι όταν μαγειρεύεις

Για να απαλλαγείς από τις μυρωδιές που αφήνει το μαγείρεμα, δοκίμασε το παρακάτω κολπάκι. Ανέμειξε νερό με ξίδι και πρόσθεσε μέσα σε αυτό αρωματικά βότανα ή φλούδες εσπεριδοειδών. Άσε το μείγμα δίπλα από την εστία.

Φυσικό αποσμητικό χώρου με άρωμα φρεσκάδας

Θα πρέπει να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις αυτό το σπιτικό αποσμητικό χώρου που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσθέσεις 15 σταγόνες λεβάντας ή λεμονιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με νερό και να ανακινήσεις καλά για να αναμιχθούν τα συστατικά. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φρεσκάρεις κάθε γωνιά του σπιτιού. Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις ένα βαζάκι δίπλα από τα παράθυρα ώστε κάθε φορά που μπαίνει ο αέρας να φρεσκάρεται αρωματικά ο χώρος. Αν δε σου αρέσει η λεβάντα μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις αιθέρια έλαια γαρδένιας, ορχιδέας ή γιασεμιού.

Μικρά αλλά αποτελεσματικά

  • Μην αμελείς να αερίζεις το σπίτι καλά σε καθημερινή βάση. Κάθε πρωί άνοιγε διάπλατα τις πόρτες για να μπει φρέσκος αέρας.
  • Και φυσικά μη ξεχνάς πως τα φρέσκα λουλούδια δίνουν άρωμα και φρεσκάδα στο χώρο

goddess.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήρια επιστολή Γρ. Νικολάου σε Χ. Καλιώρα, Π. Μουστάκα & στο προσωπικό του ΚΥ Πύλης