4b103198c41a429f8f9e91103bc9c9ff

Με αφορμή τις αντίδρασεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση

Για αστοχία που διορθώθηκε κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές που απαντώντας στις αντιδράσεις τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως επισημαίνουν το υπουργείο Εργασίας, όλα αυτό διάστημα έχει χειριστεί φόρτο προγραμμάτων για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων και εργαζομένων από την πανδημία του κορονοϊού, και η συγκεκριμένή αστοχία την οποία όπως επισημαίνουν παραδέχθηκε και ο κ. Βρούτσης στη δήλωση του, διορθώθηκε.

Οπως επισημαίνουν ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς αυτός ο τομέας θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμος στο μέλλον. Ο έλεγχος θα έχει χρονικό βάθος και θα αφορά και στα οικονομικά στοιχεία προγραμμάτων προηγούμενων ετών.

 Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την απόφαση για κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης τη χαρακτήρισε «ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ», υπογραμμίζει και κάνει λόγο για υπουργούς που «παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες». «Θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο», προσθέτει, τονίζοντας ότι «ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου».

«Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας», καταλήγει ο Αλ. Τσίπρας.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά δήλωσε «επιτέλους μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο κ. Μητσοτακης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, πήρε άρον άρον πίσω την δική του … ουσιαστικά, απόφαση. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί από την πρώτη στιγμή το καταγγείλαμε.Όσο για τον Υπουργό Εργασίας υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης.»

Πηγή: thetoc.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Από στις 8:00 η Σύσκεψη Φορέων και Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Η ανακοίνωση για την εργατική Πρωτομαγιά

Το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου  Τρικάλων καλεί σε ευρεία σύσκεψη των Σωματείων Ιδιωτικ…