sakispapadopoulos-thumb-large

( ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ 5/7/2019 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ )

Αν  προσθέσουμε και  τις Βουλευτικές Εκλογές του 1981 που σημάδεψαν τη πτώση της Δεξιάς, την βαθειά Αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων –  της πολιτικής  πορείας της χώρας και το κοινωνικό άνοιγμα στους μη προνομιούχους, οι   Εκλογές  της 7ης/7/2019  είναι ασφαλώς  οι πιο συνταρακτικές της μεταπολίτευσης.

Μετά την 21/8/2018 η Ελλάδα πέρασε σε μια νέα ιστορική περίοδο  :

  • Χωρίς την ασφυκτική κηδεμονία των δανειστών της, χωρίς « πιστοληπτική γραμμή στήριξης»
  • Με βιώσιμη την εξυπηρέτηση του Χρέους της
  • Με αδιαμφισβήτητη την παραμονή της στην Ευρωζώνη
  • Χωρίς ελλείμματα, με δημοσιονομική ισορροπία, με πρωτογενή πλεονάσματα, με υψηλό  αποθεματικό 37  δις ευρώ στα Δημόσια Ταμεία, με σημαντική μείωση της ανεργίας, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με το χαμηλότερο επιτόκιο στα 10ετή ομόλογα…
  • Με ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια, αναγνωρισμένη ως Πυλώνας Σταθερότητας στη Ν.Α. Ευρώπη, ως πρωταγωνίστρια φιλειρηνική δύναμη στη Β.Α.Μεσόγειο, ως Κόμβος Ενεργειακός – Διαμετακομιστικός – Εμπορικός – Τουριστικός
  • Με τις εμπειρίες μιας μακράς περιόδου σκανδαλώδους διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, εκρηκτικών ελλειμμάτων, υπερχρέωσης…

Οι Εκλογές της 7ης /6/ 2019 θα αναδείξουν την απήχηση των Κομμάτων στη νέα εποχή, τη δυναμική τους, το μοντέλο Διακυβέρνησης της χώρας.

Κυρίως θα αναδείξουν  τη 1η Κυβέρνηση της νέας ιστορικής περιόδου. Τη Κυβέρνηση  που πρέπει να είναι Κυβέρνηση Προοδευτική κι όχι Νεοφιλελεύθερη.   Κυβέρνηση  των προοδευτικών – αριστερών, οικολογικών, σοσιαλδημοκρατικών – δυνάμεων μιας ακηδεμόνευτης Ευρωπαϊκής χώρας  κι όχι Συντηρητική  Κυβέρνηση με μνημονιακά δεκανίκια και νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Είναι φανερό ότι οι  Ευρωεκλογές έδωσαν ορισμένες  πληροφορίες  για τον συσχετισμό δυνάμεων στην έναρξη της  προεκλογικής  περιόδου. Η υπεροχή της ΝΔ της έδωσε τη δυνατότητα να κομπάζει ακόμη και για αυτοδυναμία με επικοινωνιακό σύνθημα το απλοϊκό : « λιγότεροι φόροι για ισχυρή ανάπτυξη».

Όμως τα καθήκοντα της διακυβέρνησης στην  Ελλάδα της νέας εποχής είναι πολύ σύνθετα. Η χώρα χρειάζεται μια συνολική Ανασυγκρότηση : παραγωγική – οικονομική – διοικητική – πολιτισμική. Χρειάζεται σαφές σχέδιο για την Ανάπτυξή της. Χρειάζεται  αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, πόρους, χρηματοδοτήσεις,  επενδύσεις – ξένες και εγχώριες, ιδιωτικές και δημόσιες -. Χρειάζεται αναπτυξιακά εργαλεία, έμπνευση, δημιουργικότητα, υγιή επιχειρηματικότητα, καινοτομίες, έρευνα, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ…

Ανάπτυξη πως ; Για όλους ή για τους ισχυρούς του πλούτου ; Ανάπτυξη Δίκαιη και Βιώσιμη ή άδικη και επιβαρυντική για τις μελλοντικές γενιές, για την οικολογική ισορροπία, για το παγκόσμιο κλίμα, για το ανθρωπογενές περιβάλλον ;

Λιγότεροι φόροι ή δίκαιοι φόροι ;

Η στήριξη του κοινωνικού κράτους, του ασφαλιστικού συστήματος, της αξιοπρέπειας  των συντάξεων, της ειδικής αγωγής, της βοήθειας στο σπίτι, του ΕΣΥ, της Δημόσιας Παιδείας, της έρευνας, του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, της οικογένειας, του παιδιού, των βρεφονηπιακών σταθμών, της προστασίας του περιβάλλοντος,  της προστασίας του πολίτη, των νέων θέσεων καλά αμοιβόμενης  εργασίας,  των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, της επιστροφής στην Ελλάδα των προικισμένων νέων… απαιτεί χρηματοδοτήσεις – πόρους – ενισχύσεις. Το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ αδιαφορεί για όλα αυτά.

Η νέα ιστορική περίοδος για τη χώρα απαιτεί τη προγραμματική σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. Απαιτεί τη σύγκλιση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ευρωπαϊκού προσανατολισμού με τη ριζοσπασικοποιούμενη Σοσιαλδημοκρατία, με τους Οικολόγους – Πράσινους, με τους δημοκράτες που αντιμάχονται την Ακροδεξιά και τη Νεοφιλελεύθερη Δεξιά. Απαιτεί τη σύγκλιση που επιτεύχθηκε στην Ισπανία μετά την Συμφωνία Σάντσεθ – Ιγκλέσιας και οδηγεί σε Κυβέρνηση Προοδευτικής Συνεργασίας.

Η ΕΛΛΆΔΑ της νέας εποχής δεν  χρειάζεται  μια Κυβέρνηση Νεοφιλελεύθερου Οδοστρωτήρα. Δεν χρειάζεται μια Κυβέρνηση που θεωρεί αιώνιες τις ανισότητες, ιδεοληψία της Αριστεράς τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις,  ξεπερασμένο το 8ωρο, επιθυμητή την 7ήμερη εργασία, επιλογή την αντικατάσταση 5 συνταξιούχων του δμοσίου από 1… Μια Κυβέρνηση που θέλει ιδιωτικό το μάνατζμεντ των Νοσοκομείων, ιδιωτικό τον 3ο πυλώνα του Ασφαλιστικού Συστήματος, που  θα ακυρώσει τις ΤΟΜΥ και ότι προωθητικό έγινε μετά τη πτώση της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Χειάζεται μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  μιας πανέμορφης ιστορικής χώρας με απίστευτα συγκριτικά πλεονεκτήματα…

Η προοδευτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει αποδείξει ότι στις κρίσιμες ιστορικές καμπές έχει καλά αντανακλαστικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισα να κλείσω τη προεκλογική μου προσπάθεια στον Νομό, με μια Εκδήλωση που αντανακλά τις προτεραιότητές μας στη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως  στη διάρκεια της  νέας ιστορικής περιόδου. Το δικαίωμα στην υγεία ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα – ως κοινωνικό αγαθό, στη πρόνοια για όλους, στην απασχόληση με αξιοπρεπείς αμοιβές –  σταθερές εργασιακές σχέσεις – αξιοπρεπείς συντάξεις, στη μόρφωση, στη παιδεία, στη στέγαση, στην ασφάλεια των μετακινήσεων, στη ποιότητα ζωής… είναι δικαιώματα  που πρέπει να εγγυάται – να κατοχυρώνει η νέα διακυβέρνηση. Για αυτά ενταχθήκαμε στη πολιτική, εδώ και 45 χρόνια. Στη μάχη για μια κοινωνία ανθρώπινης χειραφέτησης.

Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τη παρουσία σας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους εισηγητές της σημερινής μας Εκδήλωσης : τον Σταμάτη Βαρδαρό ΓΓ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τον Παναγιώτη Καλαρά Συντονιστή του Πανελλαδικού Τμήματος Υγείας.

Ευχαριστώ πολύ και όλα τα στελέχη και μέλη του Τμήματος Υγείας Τρικάλων για τη στενή συνεργασία μας, καθώς και για τη πολύτιμη βοήθεια που έδωσαν στην  άρτια  οργάνωση της σημερινής Εκδήλωσης.

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΓΙΑΤΡΟΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ανήλικος στα Τρίκαλα, ρήμαζε τις κάβες στα σούπερ μάρκετ

Συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός στα Τρίκαλα για διακεκριμένη κλοπή Από τον Μάρτιο του τρέχοντο…