katharisma-kinitu

Το κινητό σας είναι ένα από τα αντικείμενα που πρέπει να απολυμαίνετε πολύ συχνά. Τι πρέπει να κάνετε;

Οι προειδοποιήσεις λόγω της εξάπλωσης του Covid-19 σε όλο τον κόσμο ανάγκασαν τις χώρες να λάβουν δραστικά προληπτικά μέτρα. Πολλοί άνθρωποι δεν επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους. Ωστόσο, απλές ενέργειες όπως το πλύσιμο των χεριών και η απολύμανση του σπιτιού είναι εύκολες για όλους μας. Ποιος, όμως, είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε το κινητό σας;

Θα σας δείξουμε σε αυτό το άρθρο.

Γιατί πρέπει να καθαρίσετε το κινητό σας;

Αυτό το ερώτημα προκύπτει για έναν πολύ προφανή λόγο: οι περισσότεροι από εμάς έχουν συχνή επαφή με την επιφάνεια του κινητού. Εκτός αυτού, το ακουμπάμε στο πρόσωπό μας για να απαντάμε σε κλήσεις, στο στόμα μας για ηχογραφήσεις και επιτρέπουμε και σε άλλους να το χρησιμοποιούν μερικές φορές.

Ενώ δεν υπάρχουν αναφορές σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης από τέτοιες συσκευές μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι, όπως και με άλλους παρόμοιους ιούς, ο κορωνοϊός μπορεί να παραμείνει στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων για ορισμένο χρονικό διάστημα. Εξαιτίας αυτού, είναι καλή ιδέα να τα διατηρήσετε καθαρά.

Πώς να απολυμάνετε και να καθαρίσετε το κινητό σας

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝΟ), είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση μεταξύ καθαρισμού και απολύμανσης. Στη διαδικασία καθαρισμού, θα απαλλαγούμε από τη βρωμιά και κάποια μικρόβια χωρίς να τα σκοτώνουμε. Η απολύμανση, ωστόσο, λόγω των χημικών που απαιτεί, βοηθά στο να σκοτωθούν τα μικρόβια που υπάρχουν σε διαφορετικές επιφάνειες

Πέρα, λοιπόν, από την αφαίρεση της προφανής βρωμιάς από το κινητό, πρέπει να προσπαθήσουμε να το απολυμάνουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ας θυμηθούμε ότι είναι ένα από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε περισσότερο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και ένα από τα αντικείμενα που δεν καθαρίζουμε συχνά.

Πώς μπορείτε να καθαρίσετε το κινητό σας αποτελεσματικά;

Πώς να καθαρίσετε το κινητό
Το κινητό είναι από τα βασικά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλη τη μέρα. Γι αυτό πρέπει να λάβουμε μερικά προληπτικά μέτρα για τον καθαρισμό του

Αποφύγετε τη χρήση επιθετικών καθαριστικών για το κινητό σας

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Τα περισσότερα έχουν ένα κάλυμμα, το οποίο βοηθά στο να κρατιέται η οθόνη καθαρή και να αποφεύγονται τα σημάδια όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτή η επικάλυψη απαιτεί ειδική μεταχείριση, καθώς η λειτουργία της είναι προστατευτική και μπορεί να επηρεαστεί από την εφαρμογή χημικών ουσιών. Γνωρίζοντας αυτό, πρέπει να αποφύγουμε τη χρήση χλωρίνης ή συμβατικών καθαριστικών.

Χρησιμοποιήστε μαλακά πανάκια για να καθαρίσετε το κινητό σας

Πώς να καθαρίσετε το κινητό
Τα απολυμαντικά πανάκια είναι μια από τις καλύτερες λύσεις.

Το πανί που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό των κινητών τηλεφώνων μας πρέπει να είναι κατασκευασμένο από μαλακά υφάσματα που δεν περιέχουν χνούδι, όπως αυτά που συνήθως δίνονται από τους οπτικούς όταν αγοράζουμε καινούργια γυαλιά. Η χρήση σφουγγαριών ή άλλων υφασμάτων μπορεί να προκαλέσει βλάβες στη συσκευή.

Εταιρείες όπως η Apple και η Google συνιστούν να απενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία καθαρισμού. Επίσης, για να είναι εντελώς καθαρό, συνιστούμε να βρέξετε το πανί με λίγο νερό και σαπούνι. Ωστόσο, πρέπει να αποτρέψετε να μπει νερό στο τηλέφωνο. 

Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά μαντηλάκια

Λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε το ξέσπασμα του Covid-19, η Apple ανέρτησε στον ιστότοπό της, σχετικές πληροφορίες ως προς τον τρόπο απολύμανσης των κινητών τηλεφώνων. Λένε ότι είναι ασφαλές να καθαρίσετε το iPhone και τα άλλα προϊόντα του με απολυμαντικά μαντηλάκια.

Συμβουλεύουν να σκουπίζετε προσεκτικά τις εξωτερικές επιφάνειες του iPhone σας και να μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη. Φροντίστε να μην μπει νερό στο κινητό σας και μην το βουτήξετε σε κάποιο καθαριστικό.

Ένα διάλυμα νερού και οινοπνεύματος

Σε μια δημοσίευση για το περιοδικό Health, ο μικροβιολόγος Charles Gerba αναφέρει ορισμένες ιδέες για το πώς να καθαρίσετε το κινητό σας αυτές τις μέρες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί μικροϊνών, το οποίο θα το βρέξετε ελαφρώς με ένα διάλυμα 60% νερό και 40% οινόπνευμα.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην ρίχνετε το μείγμα κατευθείαν στο κινητό καθώς μπορεί να το καταστρέψει. Χρησιμοποιήστε μια μικρή γωνία του υφάσματος για να αφαιρέσετε την περίσσεια υγρού.

Να πλένετε συχνά τα χέρια σας

Τέλος, πρέπει να τονίσουμε και πάλι τη σημασία του πλυσίματος των χεριών μας. Οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) υπογραμμίζουν ότι το τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή με απολυμαντικό με βάση το αλκοόλ βοηθά στην απενεργοποίηση του ιού αν υπάρχει στα χέρια μας.

Αυτό, φυσικά, συμπληρώνει τον καθαρισμό και την απολύμανση των κινητών μας τηλεφώνων, τα οποία έρχονται σε συχνή επαφή με τα χέρια μας. 

Πηγή: meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …