A patient wearing a protective face mask is helped by medical personnel inside the Spedali Civili hospital in Brescia, Italy March 13, 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Οι αρχές στην Ιταλία εκφράζουν την αυξανόμενη ανησυχία για την αντοχή του συστήματος υγείας, κυρίως στις περιοχές στα βόρεια της χώρας που πλήττονται σφοδρά από την πανδημία κορονοϊού, καθώς, σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό, σε εθνικό επίπεδο έχουν καταγραφεί 3.509 νέα κρούσματα, επί συνόλου σχεδόν 25.000, και 368 θάνατοι κατά το τελευταίο 24ωρο.

«Οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνοντα. Βρισκόμαστε κοντά στο σημείο που δεν θα έχουμε άλλες κλίνες στην εντατική», δήλωσε ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα στο SkyTG24.

 Οι εστίες στην βόρεια Ιταλία εντοπίζονται στο Μπέργκαμο και την Μπρέσια, αλλά εκφράζονται φόβοι για μεγάλη εξάπλωση στο ίδιο το Μιλάνο, γεγονός που θα οδηγήσει σε ασφυξία τα νοσοκομεία.

Οι αρχές προσπαθούν να εξασφαλίσουν την λειτουργία εκατοντάδων κλινών εντατικής φροντίδας σε ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση που δημιουργήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Φιέρα Μιλάνο, αλλά ακόμη περιμένουν την προμήθεια αναπνευστήρων και ειδικευμένου προσωπικού.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να εξασφαλίσει μέσα προστασίας, αποδίδοντας ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή της Λομβαρδίας.

«Προτεραιότητά μας είναι να κρατήσουμε γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό ασφαλές», είπε.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Σικελίας δήλωσε ότι τουλάχιστον 31.000 άνθρωποι έφθασαν από τις βόρειες και τις κεντρικές περιοχές της Ιταλίας τις τελευταίες 10 έως 12 ημέρες και καταγράφηκαν. Αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Πηγή: newsit.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Γαλακτωματοποιητές στα τρόφιμα: Τι είναι και πώς να τους μειώσετε

(φωτό:Bigstock) Είναι συστατικά που ενισχύουν την υφή και τη συνοχή διαφόρων τροφίμων, καθ…