αρχείο λήψης (1)

Θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού, επιπρόσθετη της κανονικής με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και μέχρι 10.4.2020

Κατά τη διάρκεια της σημερινής (11-03-2020) ενημέρωσης από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Πέτσα, ανακοινώθηκε ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού, επιπρόσθετη της κανονικής με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και μέχρι 10.4.2020, την οποία μπορεί να λαμβάνει ένας από τους δύο γονείς και σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας ο ένας γονέας.

Για κάθε 4 ημέρες άδειας, 3 θα λογίζονται ως ειδικού σκοπού και μόνο 1 θα καταγράφεται ως κανονική άδεια.

Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, το κράτος θα καλύψει το 1/3 των αποδοχών του. ενώ για τους εργαζόμενους του Δημοσίου τομέα, το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών.

Αν ο ένας εργαζόμενος γονέας λάβει άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται την άδεια ειδικού σκοπού ταυτόχρονα.

Αν ο ένας γονέας δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.

Εξαιρούνται περιπτώσεις που ο σύζυγος ή η σύζυγος νοσηλεύεται ή έχει προσβληθεί από κορονοϊό ή είναι άτομο με αναπηρία.

Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δύναται ο εργοδότης να προτείνει επίσης την δυνατότητα εργασίας με ευέλικτο ωράριο εργασίας ή εργασία εξ αποστάσεως.

odigostoupoliti.eu

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Με όλη την προσοχή στο Μαρούσι, ο ΑΣΚ

Το Σάββατο στις 7.00 μ.μ, οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητή της περυσινής Eli…